Victorie muncită

Ieri, elevii antrenați de Ioan Ovidiu Sabău au reușit să se impună în fața echipei FC Botoșani cu scorul de 2-0. Ambele reușite i-au aparținut senegalezului Mamadou Thiam. Cu toate că terenul a fost impracticabil, din nou, ”studenții” au arătat determinare și spirit de sacrifiu. Acest rezultat urcă Universitatea pe locul 11 -posibil numai temporar- în Clasamentul Superligii.

Prima repriza a fost controlată în totalitate de Universitatea iar raportul de posesie 59 %- ”U”/ 41 %- Botoșani vorbește de la sine. După ce în primele minute Thiam ”caută” să cadreze poarta dintr-un ”unghi” închis, vine minutul 28, când în urma unei deposedări excelente a lui Ovidiu Bic, acesta reușește să înainteze cu mingea și oferă o pasă excelentă în careul de 6 metri, de unde Mamadou Thiam, plasează mingea cu stângul în poarta ”nefericitului” Pap. La cabine se intră cu scorul de 1-0.

Stoican face 3 schimbări la pauză iar botoșenenii intră mult mai deciși în mitanul secund. În minutul 51 o minge aeriană ajunge pe ”capul” lui Mailat care cadrează bine mingea însă Andi Gorcea reușește o paradă de ”zile mari”. Din minutul 60, Sabău modifică sistemul, din 4 fundași trece la unul cu 5 fundași. Martic vine în centru alături de Pițian și Miron. În locul croatului pe dreapta a intrat Oancea în timp ce în locul bulgarului Goranov -aflat la debut- întră Alex Chipciu. Din acest moment Universitatea echilibrează jocul dar lasă deliberat posesia adversarilor. Mai trebuie menționat șutul lui Țigănașu -min. 62- care lovește gazonul chiar în fața lui Gorcea dar tânărul nostru portar reacționează excelent. Spre final, în minutul 84, Chipciu reușește o pasă magistrală aceluiași Thiam care din a doua încercare marchează, și stabilește scorul final. 2-0 pentru ”U”.

date statistice www.Flashscore.com

Per total, statistic vorbind, adversarul a avut o posesie mai bună, a reușit: mai multe șuturi spre poartă, a avut mai multe cornere și pase reușite dar, în final, NOI am CÂȘTIGAT. Ce poate fi mai fr”U”mos? Acest lucru contează enorm pentru moral, pentru fotbaliști și stafful tehnic.

CINSTE VOUĂ !

NUMAI ”U” !

UNIVERSITATEA CLUJ – AFC BOTOŞANI 2–0 (1-0)

Superliga, sezon regular, etapa 27

Marcatori: Thiam (28, 84)

Cartonaşe galbene: Oancea (81) / Zabou (39), Roman (45+1), Sambeya (71)

Universitatea: Gorcea – Martić, Piţian, Miron, Goranov (60 Chipciu) – Bic (86 Filip), Simion, Remacle (73 Fúlöp) – Nistor (cpt.), Thiam (86 Stoica), Gomes (60 Oancea). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Botoşani: Pap – Patache (21 Sambeya), Sadiku, Kupa, Ţigănaşu – Ivanov, Zabou (46 Cioiu), Dican (cpt.) – Dragu (46 Camara), Roman (46 Pinson), Mailat (73 Burlacu). Antrenor: Flavius Stoican 

Arbitri: A. Florin (Târgu Mureş), G. F. Neacşu (Câmpulung Muscel), I. L. Bucsi (Sfântu Gheorghe)

Stadion: Dr. Mircea Luca (Cluj Arena), Cluj-Napoca

Posted by cristi_moise

Leave a Reply