Universitatea a scufundat Farul

Universitatea a scufundat Farul

Marica & gașca lui au contat în meciul de ieri, doar în primele 15 minute din a doua repriză. În restul timpului, elevii lui Costel Enache au controlat în totalitate meciul. Determinarea și atitudinea pozitivă au fost cuvintele de ordine care au condus Universitatea Cluj spre o bine-meritată victorie.

În minutul 5, Sergio Ribeiro nu a ajuns la o minge în careul de 6 m, perfect centrată de Pârvulescu din partea dreaptă. Peste 2 minute, același Sergio Ribeiro controlează o minge aeriană, intră în careu și î-l învinge pe Dur Bozoancă cu un șut la colțul lung. În multul 17, Ioan Filip nu reușește să marcheze cu capul la centrarea lui Ribeiro. Portughezul mai încearcă în minutul 27 un șut din afara careului. Pârvulescu reușește un golazzo, de la 22 m. în minutul 29 după pasa primită de la Cristi Gavra. Pe finalul primului mitan, constanțenii încearcă poarta noastră dar Muțiu acordă corner.

Startul reprizei secunde este mai bun pentru Farul care marchează în minutul 3 prin Banyoi, care profită de plasamentul precar al tânărului Ilieș. Din minutul 60 Universitatea revine la timona partidei. Lovitura liberă executată de Taub în minutul 70 a prevestit o nouă super execuție a lui Pârvulescu (în minutul 85) de la peste 20 m care a stabilit scorul final.

Cu evoluția de ieri, ”studenții” au făcut suporterilor un frumos cadou de sfintele sărbători Pascale dar ”au dat și o palmă”, celor de la malul mării care și-au însuțit 3 puncte nemeritate în sezonul regulat.

Farul Constanţa  – Universitatea Cluj 1–3 (0-2)

Farul: Dur-Bozoancă – Băjan (32 Cărăbuş), Leca (32 Ursu), Antoche, Carabela (32 Panait) – Greu, Mihai (76 Rusu) – Bîrnoi (88 Pelivan), Silaghi, Damaşcan – Banyoi. Antrenor: Ianis Zicu

„U” Cluj: Muţiu – Telcean, Dican, Luchin (53 Atska) – Ilieş (74 Meşter), Filip, Negrean (87 Ştefănescu), Taub – Ribeiro (87 Chacana), Gavra (53 Pop), Pîrvulescu. Antrenor: Costel Enache 

HAIDE UNIVERSITATEA !

Posted by cristi_moise in Cronică meci, 0 comments
Dican aduce liniștea

Dican aduce liniștea

Cu două etape înainte de finalul sezonului, Universitatea a scăpat de grijile unui posibil baraj pentru rămânerea în liga secundă. Victor Dican cu două goluri marcate și un penalty obținut a fost, fără îndoială, omul meciului.

Întâlnirile din ultima săptămână dintre Ovidiu Blag (managerul general) vs Costel Enache și componenții lotului Universității au dat roade. Meciul a debutat într-o notă de dominare a ilfovenilor, dar după câteva ocazii irosite, ”studenții” clujeni au deschis scorul. În urma unei lovituri libere (min.31), Victor Dican s-a aflat la locul potrivit și a trimis mingea la colțul lung. Prima repriză s-a terminat în avantaj pentru ”Șepcile roșii”.

Costel Enache a făcut câteva schimbări inspirate la pauză introducându-i pe Ilieș și Negrean. Acest lucru a schimbat angrenjul echipei, Pârvulescu a urcat pe postul de extremă dreapta iar pe postul de fundaș dreapta a evoluat Ileș. Cu această formulă Universitatea a fost mult mai prezentă în fața porții adverse. Ogbu și Pârvulescu au ratat câteva situații excelente de a marca. În minutul 75, Dican este insistent, presează portarul advers care faultează dar Ioan Filip ratează penalty-ul. Cu două minute înainte de final, același Victor Dican se poziționează perfect în careul de 6 metrii advers, primește o pasă cu capul, de la Tudor Telcean, și realizează dubla.

După jocul prestat de echipa noastră, se pare că antrenorul Costel Enache a reușit să revitalizeze o echipă aflată în derivă. Pe lângă Victor Dican s-a remarcat și Ioan Filip. Cu toate că a ratat un penalty, Filip a fost căutat, mai mereu de colegi, la fazele ofensive ale echipei. A reușit să gestioneze foarte bine multe faze de joc atât pe faza de apărare cât și pe atac.

HAIDE UNIVERSITATEA !

Universitatea Cluj – Metaloglobus Bucureşti 2–0  (1-0)

„U” Cluj: Muţiu – Dican, Telcean, Luchin – Pârvulescu (89 Chacana); Acka (46 Negrean), Filip, Taub – Meşter (46 Ilieş), Golan (81 Ribeiro), Ogbu (62 Pop). Antrenor: Costel Enache 

Metaloglobus: Nedelcovici – Ciubotaru (72 Chiriac), Lung, Cazan, Coman – Lungu (62 Cicâlteu), Sota Mino, Sava (72 Aguinaldo) – C. Herea, Bolohan (62 Covalciuc), O. Herea (88 Botic). Antrenor: Gabriel Manu 

Arbitri: S. Mavriche (Bacău), M. A. Noroc (Botoşani), A. A. Roman (Târgu Neamţ) 

Posted by cristi_moise in Cronică meci, Echipa, 0 comments
Debut în play-out.

Debut în play-out.

Universitatea Cluj va evolua azi, pe terenul echipei CSM Slatina. Meciul va începe de la ora 12:30 și va fi transmis pe canalele TV: Digi Sport, Telekom și Look Sport.

Pe data de 26 februarie, în sezonul regular CSM Slatina a pierdut, la Cluj, în prelungirile meciului. Idan Golan a marcat în minutul 95, la ultima fază a meciului. Acum slătinenii se află pe un loc care duce direct în liga III-a, iar victoria este cuvântul de ordine.

Înaintea deplasării, antrenorul Costel Enache a răspuns, pe canalul de Youtube al clubului, la un scurt interviu. Acesta a punctat faptul că întregul lot este afectat de ratarea calificării în play-off, continuând că este de datoria sa, să re-aducă moralul și încrederea fotbaliștilor. Enache a mai menționat că ar fi necesară înființarea echipei secunde a clubului. Acest lucru ar reprezenta practic, rampa de lansare pentru fotbaliștii juniori care încă nu au evoluat pentru echipa de seniori.

Din lotul pentru meciul de azi lipsesc: Robert Neciu, Dan Berci, Daniel Novac, Ioan Filip, cu toții accidentați. Matei Moraru este convocat la naționala de juniori.

Echipe probabile:

CSM Slatina:  Grecu – Iana, Preda, Manea, Demici– Popescu, Necşulescu– Rogoveanu, Gheorghe, Oprescu – Stoica

”U”: Muţiu- Răuţă, Dican, Luchin- Taub –Pârvulescu, Atska, Negrean, Taub – Ribeiro, Ogbu, Meşter

HAIDE UNIVERSITATEA !

Posted by cristi_moise in Avancronica statistică, 0 comments
Comunicat- Adrian Falub

Comunicat- Adrian Falub

Prin intermediul site-ului nostru, Adrian Falub a dorit să transmită un comunicat pentru toți cei care iubesc Universitatea. Îi mulțumim pentru încrederea acordată !


Dragi ”U”-iști,

În legătură cu ultimele evenimente care s-au petrecut la ”U”, vreau și cred că este de datoria mea să îmi comunic punctul de vedere, într-un moment în care nota de plată trebuie împărțită de către toți cei care au stat la masă! Zic asta, pentru că văd că unii au plecat până la baie în momentul când a sosit nota de plată. 

1. Decizia de a pleca la Reșița vine după o perioadă în care am putut să văd cu ochii mei ce muncă grea și nobilă este aceea de a crește și forma jucători. După despărțirea de prima echipă am luat decizia de a ajuta după puterile mele Academia. Cred cu tărie că acolo e atât prezentul, cât și viitorul lui ”U”. 

2. Îmi asum consecințele ultimului mandat de antrenor principal. Ca să înțelegeți întregul context al desfășurării lui, ar trebui să cunoașteți și câteva lucruri pe care nu le-am zis până acum. În primul rând, nu am venit la ”U” pe postul de antrenor. Am venit pentru funcția de manager sportiv, urmând să asigur și un interimat pe banca tehnică până în momentul găsirii unui antrenor potrivit pentru proiectul nostru. Lucrurile au început să intre pe făgașul normal, atât din punct de vedere sportiv (victorie 4-0 contra Petrolului), cât și din punct de vedere administrativ. 

3. Problemele au apărut în momentul în care la ”U” a venit Daniel Stanciu. Am împărțit o funcție, cea de manager sportiv pe care doar el o avea în acte, iar viziunile noastre erau complet diferite. Din punctul meu de vedere, ”U” avea nevoie de un proces sănătos de creștere în etape, ponderea jucătorilor proveniți din academie să crească tot mai mult. Pentru Daniel, juniorii noștri nu au valoare și trebuie importați de la alte echipe. 

4. În aceste condiții, a fost imposibil să ajungem la un numitor comun privind antrenorul, care trebuia adus la ”U” pentru un proiect de lungă durată. Unul dintre antrenorii cu care vorbisem și pe care îl doream la ”U”, avea să îmi spună că a fost sunat de Stanciu. Acesta i-a pus în vedere că, dacă vrea la ”U”, trebuie să ,,fie aliat cu el pentru a-l înlătura pe Falub”. 

5. Nocivitatea lui Daniel Stanciu la ”U” se vede și acum, la mult timp după ce ,,a scăpat de Falub” și se va vedea până în momentul în care va reuși să aducă antrenorul lui.

6. Ieri (31.03) a plecat Radu Constantea, cu care am avut o relație profesională impecabilă și care e judecat de mulți pe nedrept. Radu e dedicat în totalitate lui ”U”, iar eșecul sportiv al clubului nu i se datorează. Am petrecut mulți ani la ”U” , ca jucător, apoi ca antrenor. Niciodată nu am prins stabilitatea financiară de azi. Am văzut destule din interior ca să pot afirma că liniștea financiară a clubului i se datorează doar lui Radu.

7. Pentru mine, momentul care a pus capac la toate a fost ziua în care câțiva suporteri au trecut peste orice limită a bunului simț! Nu aștept recunoștință din partea nimănui, deși aș avea suficiente motive să o fac. Cu amărăciune în suflet, constat că după aproape 300 meciuri ca jucător și peste 100 ca antrenor la acest club, am ajuns în situația ca familiei mele să-i fie frică din cauza unei înfrângeri în sport. Acest fapt este unul de netolerat !   

 Cu respect, Adrian Falub !!!

Posted by cristi_moise in Comunicat, 2 comments
Luptăm până la capăt

Luptăm până la capăt

Astăzi pe Cluj Arena, ”studenții” primesc vizita ”lupilor galbeni”. Pentru ambele echipe acest meci este de totul sau nimic. Universitatea are cu un punct peste Petrolul iar acest lucru o avantajează, doar prin prisma faptului că va acumula în cazul unei victorii 32 de puncte față de 31 cât ar putea acula Petrolul. Meciul începe la ora 15:00 și va putea fi urmărit pe canelele Digi Sport 2, Telekom 3.

În istoria confruntărilor directe, cele două team-uri s-au întâlnit în 72 de meciuri, în toate competițiile. Dintre acestea doar trei, au contat pentru Liga2, iar Universitatea a câștigat două meciuri- cu Adi Falub antrenor și a pierdut un meci, când pe banca ”Șepcilor roșii” a stat Bogdan Lobonț. Din actualul lot al Universității, doar Cristi Gavra și Carol Taub au reușit să perforeze poarta ”găzarilor”. Golaverajul general -pentru Liga 2- este net favorabil echipei noastre 7-3.

Golgeterii all-time pentru ”studenți” în confruntările directe sunt: Zoltan Ivansuc, Mihai Adam și Marius Predatu, toți cu 5 reușite. Antrenorii care au stat la cele mai multe victorii, pe banca Universității sunt Andrei Sepci și Remus Vlad, ambii cu 4.

După meciul pierdut de Petrolul cu cei de la Mioveni, antrenorul Viorel Moldovan a plecat. În locul său a venit Octavian Grigore, o legendă locală. La găzari a explodat ”bomba” ieri, când unul dintre angajații clubului a fost surprins în momentul când încerca să mituiască un arbitru. Din informațiile Gazetei Sporturilor, persoana incriminată este Mihai Dogaru, managerul general al Veolia și membru în Consiliul de Administrație la Petrolul. Acesta a promis 5.000 de euro arbitrului care ar fi trebuit să arbitreze meciul dintre CS Mioveni și Aerostar Bacău, de mâine. Sesizarea Departamentului de Integritate al FRF a venit după ce arbitrul s-a plâns de o tentativă de mituire. Dogaru este în aceste momente la audieri, la Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Prin vocea antreorului Costel Enache, s-a anunțat faptul că nu există indisponibilități. Dan Berci, Robert Neciu și Daniel Novac (accidentați de mai multă vreme) sunt singurii care vor lipsii. Colegii lor sunt concentrați pentru a obține 3 puncte, care ne-ar oferi șanse, în obținerea unui loc de play-off. Coroborat cu victoria sudenților, ar trebui, ca încă două rezultate din următoarele patru confruntări să ne fie favorabile:

2 din 4 !

Miercurea Ciuc- Slatina X2

Metaloglobus- Rapid X

Mioveni- Aerostar X2

CSM Reșița- Universitatea Craiova 1

La Universitatea Cluj, cuvântul de ordine pentru azi este doar VICTORIE !

HAI BAIEȚII !!! HAIDE UNIVERSITATEA !

Posted by cristi_moise in Avancronica statistică, Echipa, 0 comments
Calculele promovării

Calculele promovării

Ante-penultima etapa (19) tocmai s-a încheiat. Universitatea a câștigat puncte importante în această etapă iar multe contracandidate s-au încurcat. Petrolul a obținut doar un egal la Chiajna, Miercurea Ciuc a fost învinsă de echipa Dunărea Călărași dar marea surpriză o reprezintă înfrângerea echipei din Giulești pe terenul celor de la Unirea Slobozia.

sursa Mihai Medan

Clasament actualizat

#EchipaMJVEÎGP
1U Craiova 1888228-1532
2Viitorul Pandurii18102631-2532
3Farul Constanta1995524-1832
4ASU Poli1888218-1232
5Dunarea Calarasi1894523-2131
6Metaloglobus1893623-1130
7CS Mioveni1886418-1030
8Rapid Bucuresti1893629-2630
9Miercurea Ciuc1885522-1530
10''U''1892719-1729
11Petrolul Ploiesti1884628-1528
12Gloria Buzau1968521-2026
13Recea1864829-2922
14Chiajna1856719-1821
15Ripensia1863915-3021
16Unirea Slobozia1854915-2519
17CSM Resita1854910-2419
18CSM Slatina18431117-2315
19Aerostar Bacau18241218-3210
20Pandurii Tg. Jiu18241217-3710
21Turris000000

La prima impresie echipele Universitatea Craiova, ASU Poli și Viitorul Pandurii se văd cu ”sacii în căruță”, play-offul este cel mai aproape de ele.

Pentru celelalte trei poziții se vor lupta șapte echipe Dunărea Călărași, Farul Constanța, Universitatea Cluj, Petrolul Ploiești, Miercurea Ciuc, Metaloglobus, CS Mioveni și Rapid București.

Dintre acestea, doar Universitatea Cluj și Farul Constanța mai trebuie să stea câte o etapă.

Analiza ultimelor 2 etape și rezultatele care ar fi favorabile Universității:

ETAPA 20

‘U” stă

Rapid B.- Dunărea C. -rezultat optim- X

Viitorul Pandurii- Miercurea Ciuc – rezultat optim- 1

Universitatea Craiova- Farul -rezultat obligatoriu- 1

Petrolul – CS Mioveni – rezultat optim -x

Unirea Slobozia- Metaloglobus – rezultat optim 1

ETAPA 21

”U”- Petrolul – rezultat obligatoriu- 1

Metaloglobus- Rapid B – rezultat optim- X

Chiajna – ASU Poli – rezultat optim- 1

CS Mioveni- Aerostar -rezultat optim- X

CSM Reșița- Universitatea Craiova -rezultat optim- X

Miercurea Ciuc- Slatina – rezultat optim – X

Dunărea Călărași- Viitorul Pandurii – rezulat optim – X

Farul C.- stă

Dacă toate aceste rezultate ar deveni reale, Clasamentul ar fi unul extrem de favorabil pentru noi:

 1. Univ. Craiova 35 pct.
 2. Viitorul Pandurii 35 pct.
 3. Dunărea Călărași 33 pct.
 4. ASU Poli Tim. 32 pct.
 5. ”U” Cluj 32 pct.
 6. Farul C. 31 pct.
 7. Petrolul Pl. 29 pct.
 8. Rapid B. 29 pct.
 9. Miercurea Ciuc 29 pct.
 10. Mioveni 29 pct.
 11. Metaloglobus 29 pct.

Aceasta este varianta gândită de site-ul nostru. Dac

În aceași variantă de rezultate, CS Mioveni dacă ar câștiga meciul din etapa următoare cu Petrolul Ploiești, poate ar constitui un avantaj pentru Universitatea. La înfrângere ploieștenii ar rămâne la 28 de puncte și ar veni la Cluj în ultima etapă, cu șanse 0 la promovare, și multe scandaluri interne care ar constitui un avantaj pentru ”Șepcile roșii”. Dar în acest caz trebuie neapărat ca Univ. Craiova să bată Farul, Miercurea Ciuc să nu facă mai mult de 3 puncte, Rapidul să nu facă mai mult de 4 puncte.

Cu două victorii ale Mioveniului, în fața Petrolul și în ultima etapă cu Aerostar, Universitatea ar termina pe locul 6 !!!

După câte ghinioane am avut (cazurile de Covid, furturile arbitrilor și a conducătorilor frf-iști), ar fi cazul SĂ MAI IASĂ SOARELE ȘI PE STRADA NOASTRĂ !

HAIDE UNIVERSITATEA !

Posted by cristi_moise in Analiză, Echipa, 0 comments
Înnoptăm pe podium

Înnoptăm pe podium

După un meci extrem de tacticizat, ”U” reușește să câștige, meciul cu liderul Universitatea Craiova, prin golul marcat, de ”rezerva” Alex Pop din afara careului. În urma acestui rezultat ”Șepcile Roșii” urcă provizoriu pe locul 3 în clasament.

La fel ca în celelalte meciuri din 2021, Costel Enache a abordat acest meci, în sistemul 1-3-4-3 care pe fază defensivă s-a transformat în 1-5-4-1. Surpriza echipei de start a constat în coborârea pe linia defensivă a căpitanului Ioan Filip (în locul lui Răuță). ”Mișcarea” s-a dovedit inteligentă deoarece căpitanul a adus un plus pe faza de construcție.

În primul mitan de la studenți s-au remarcat Nicolae Pârvulescu și Cristian Gavra care a jucat bine pe postul de ”pivot” iar în urma unui clinci cu un adversar s-a ales cu un veritabil cucui. Ambele echipe au fost precaute și nu s-au lăsat descoperite în apărare. La pauză scorul a fost 0-0.

Studenții au ieșit mai hotărâți de la cabine. În primele minute au avut câteva atacuri din care au obținut cornere periculoase pentru buturile oltenilor. După două intervenții excelente ale lui Muțiu, la o fază de atac, Acka îi așează -cu capul- o minge lui Alex Pop, care șutează din prima, de la 20 de m. fără șanse pentru portarul craiovean. 1-0 iar din acel moment oltenii s-au năpustit spre poarta noastră. Până la final tot ”Șepcile roșii” au avut cea mai clara ocazie de gol, când au scăpat 3 la 2 pe un contraatac dar Negrean a dat o pasa slabă în loc să încerce un șut.

U CLUJ: Muțiu – Dican, Telcean, Filip- Pârvulescu, Acka, Ribeiro (’88 Negrean), Taub- Meșter (’77 Sburlea), Gavra (’77 Chuca Ogbu), Golan (’63 A. Pop).

Felicitări antrenorului Costel Enache care a reușit să-și motiveze fotbaliști dar a fost și inspirat cu schimbările efectuate. Cu cele 3 puncte de azi, Universitatea urcă cel puțin până mâine pe podiumul ligii a-2-a.

HAIDE UNIVERSITATEA !

Posted by cristi_moise in Cronică meci, Echipa, 0 comments
Speranța moare ultima

Speranța moare ultima

Universitatea traversează o perioadă nefastă din punct de vedere sportiv. Ultimele două meciuri au însemnat tot atâtea înfrângeri pentru echipa condusă de Costel Enache iar consecințele au insemnat eliminarea echipei din Cupa României dar și periclitarea șanselor de a mai prinde un loc de playoff. Astăzi pe Cluj Arena, vine liderul din clasament FC Universitatea Craiova. Meciul va începe de la ora 18:00 și va fi transmis de canalele de sport: Digi, Telekom, Look.

Istorie FC Universitatea Craiova

FC U Craiova 1948 este un club de fotbal din Craiova, România, fondat în 2017 ca succesor al clubului FC Universitatea Craiova dintre anii 1991 și 2016.

Apărut ca entitate în 1991, când a preluat echipa Universitatea Craiova, cu întregul patrimoniu al secției de fotbal, clubul a câștigat o Cupă a României și a fost vicecampioană în două rânduri, după care a fost preluată de o societate pe acțiuni care a schimbat de mai multe ori patronatul până când, pe când era în proprietatea lui Adrian Mititelu, a fost dezafiliat de la FRF din cauza unui litigiu. După încheierea litigiului, societatea comercială ce administra clubul a înscris din nou o echipă în a doua ligă, dar în același timp Federația a permis Clubului Sportiv Universitatea Craiova, entitatea succesoare a clubului din care făcuse parte echipa de fotbal dinainte de 1991, să facă același lucru, cele două intrând în conflict și divizându-și baza de fani.

Începând cu sezonul 2013–2014, clubul s-a aflat în permanent conflict cu CS Universitatea Craiova privind continuitatea față de fostul club și privind proprietatea asupra însemnelor și palmaresului acestuia, dar și în permanentă concurență pentru loialitatea bazei de fani craiovene, care s-a divizat. Conflictul a fost tranșat în instanță, după ce fiecare din cele două echipe a reușit să demonstreze că cealaltă nu este succesoarea Universității Craiova dintre 1948 și 1991. FC U Craiova 1948 beneficiază în continuare de suportul Peluzei Sud, dar CS Universitatea Craiova este susținută de Peluza Nord ’97.

sursa Wikipedia

Istoria confruntărilor directe

Până acum, cele două echipe studențești, s-au întâlnit în 32 de meciuri la Cluj. Universitatea Cluj a câștigat 16 dispute, de 6 ori echipele au terminat la egalitate iar 10 meciuri au revenit oltenilor.

Golgeterul Universității Cluj în disputele directe cu Universitatea Craiova este Mihai Adam cu 7 reușite.

Ca antrenor principal, Andrei Sepci a condus de 3 ori echipa ”Șepcilor Roșii” spre victorie fiind astfel, principalul Universității Cluj, cu cele mai multe victorii împotriva celor de la Universitatea Craiova.

”U” Cluj vs Universitatea Craiova

Craiova vine la Cluj, după înfrângerea suferită pe teren propriu, contra echipei CS Mioveni. Din lotul deplasat la Cluj, de antrenorul Ovidiu Stângă lipsesc: Bradley Diallo, Costinel Gugu, Robert Răducanu, Marian Stoenac, Ignacio Cacheiro și Dragoș Albu.

În acest moment oltenii se află pe locul 1 în clasament cu 31 de puncte acumulate în 16 meciuri.

Universitatea Cluj a pierdut ultimele două meciuri. Acest lucru a însemnat ratarea șansei de a juca în semifinalele Cupei României dar a scăzut dramatic și posibilitatea prinderii unui loc de playoff.

Calcule pentru playoff

Pentru a prinde locul 6, Universitatea Cluj este nevoită să câștige azi, dar și în ultima etapă, cu Petrolul Ploiești. Însă nici așa nu este sigură de playoff. O altă condiție EXTREM DE IMPORTANTĂ este ca adversarele directe TREBUIE să câștige foarte puține puncte, în ultimele 3 etape rămase, după cum urmează:

 • Universitatea Craiova- să nu mai realizeze nici un punct
 • ASU Poli- IDEM
 • Petrolul să nu realizeze mai mult de 3 puncte
 • Miercurea Ciuc- IDEM
 • Dunărea Călărași- IDEM
 • Viitorul Pandurii- IDEM
 • Farul- IDEM
 • CS Mioveni- să nu realizeze mai mult de 4 puncte
 • Rapid- să nu realizeze mai mult de 4 puncte

Dacă Universitatea Cluj învinge pe Universitatea Craiova și Petrolul iar 4 echipe din cele 9 se încurcă, realizând maximum de puncte trecute mai sus UNIVERSITATEA se califică în playoff. Doamne ajută !

Haide Universitatea !

Posted by cristi_moise in Avancronica statistică, Echipa, 0 comments
Trei puncte pentru podium

Trei puncte pentru podium

Astăzi de la ora 15:30, Universiatea are o șansă imensă de a urca pe podium. Victoria este cuvântul de ordine pentru ”Șepcile Roșii” care au luat drumul Maramureșului fără capitanul Luchin (suspendat) dar cu o mare dorință de a prinde un loc de play-off. Meciul se va disputa pe arena din comuna Recea fiind televizat de posturile sportive: Digi, Telekom și Look.

Istoria echipei Comuna Recea

Culori: roșu-alb-albastru

Echipa a fost fondată în 2013 și a promovat în Liga a III-a la sfârșitul sezonului 2014–15, după un play-off de promovare împotriva Voinței Cetate, câștigătoare a seriei județului Bistrița-Năsăud. După o dispută în două manșe, Recea a câștigat cu 5–4 și a promovat, pentru prima dată în istoria sa, în Liga III. Chiar dacă a fost fondat în anul 2013, pe logo-ul clubului apare anul 2015, ca an al înființării, acesta fiind anul în care clubul a fost reorganizat legal și și-a schimbat numele, din AS Comuna Recea, în ACSF Comuna Recea.

sursa: Wikipedia

În prezent în lotul pregătit de Florin Fabian sunt 3 fotbaliști împrumutați de la Universitatea: Adrian Micaș, Alin Văsălie și Marius Coman. Pe lângă aceștia, din lotul maramureșenilor mai fac parte: Marius Potcoavă, Alexandru Oltean și Adrian Balha, toți trei provin, de la Centrul de Copii și Juniori al Universității Cluj.

Meciuri directe. Istorie

Din 2017 -de la prima întânire-până în prezent Universitatea și Comuna Recea s-au întâlnit în 3 meciuri oficiale, toate au fost câștigate de ”studenții” clujeni. Dintre acestea unul a fost în Cupa României iar celelalte două în Liga 3.

Golaverajul general este 10-2 pentru ”U” iar golgeterul nostru în meciurile directe este Octavian Ursu care a reușit performanța de a marca în toate întâlnirile directe un total de 4 goluri.

”U” Cluj vs Comuna Recea

Comuna Recea a reușit în primele meciuri oficiale din 2021, două rezultate de egalitate, 0-0 la Recea împotriva echipei Concordia Chiajna și 1-1, în deplasarea de la CS Mioveni. Echipa din Maramureș ocupă locul 16 în clasament cu același număr de puncte acumulate iar valoarea lotului, conform transfermarkt este 2,45 mil EU.

Universitatea Cluj vine după înfrângerea dramatică din Cupa României, iar obiectivul imediat al echipei este calificarea în play-offul ligii secunde. În confruntarea de azi, ”U” este favorită pentru adjudecarea victoriei, care ar urca echipa clujeană pe podium. Sergio Ribeiro & co au plecat de ieri, spre Baia Mare.

Lotul convocat de Costel Enache pentru acest meci este următorul: Vlad Muțiu, Andrei Gorcea, Ionuț Ilieș, Rareș Sburlea, Laurențiu Rus, Victor Dican, Andrei Răuță, Tudor Telcean, Carol Taub, Donaldo Acka, Ioan Filip, Alexandru Negrean, Cătălin Ștefănescu, Idan Golan, Hora Ribeiro, Cosmin Meșter, Nicolae Pârvulescu, Alexandru Pop, Cristian Gavra, Chuca Ogbu.

Echipe probabile:

Recea: Railean- Oița, Ispas, Potcoavă, Mendoza- Burdeț, Micaș, Akhmatov, Lung, Fica- Batin. Antrenor Florin Fabian.

Absenți: Marius Coman, Alin Văsălie (ambii împrumutați de la Universitatea fără drept de joc în meciurile directe)

”U”: Muțiu- Ilieș, Răuță, Dican, Telcean, Taub- Acka, Filip- Pârvulescu, Ogbu, Ribeiro. Antrenor Costel Enache

HAIDE UNIVERSITATEA !

Posted by cristi_moise in Avancronica statistică, Echipa, 1 comment
Antonie ne-a ”altoit”

Antonie ne-a ”altoit”

Universitatea Cluj a condus încă din primul minut, dar până la final, a pierdut din cauza propriilor slăbiciuni dar și a manierei de arbitraj, pe care Antonie a implementat-o cu bună știință. Nu este posibil să iei decizii diferite la faze de joc similare !!!

După sfârșitul excepțional din meciul cu Slatina, în care a marcat la ultima fază, israelianul Idan Golan a marcat și în meciul cu gorjeni, de această dată la prima acțiune a meciului în secunda 57. După gol, meciul a continuat pe contre, ambele formații au avut șanse bune de a înscrie.

În repriza a-II-a, ”Șepcile roșii” fac pasul în spate, iar Viitorul preia contolul meciului. Carol Taub a avut un minut 69 catastrofal. După ce greșește o pasa simplă, gorjenii obțin pe contraatac un corner. În urma cornerului același Taub comite un fault stupid, din care provine egalarea. În minutul 74, centralul Antonie, nu acordă un penalty pentru Universitatea. În careul gorjean, Buleică sare la minge, dar îl lovește cu cotul pe Atska.

Mai mult decât atât, acordă fault în atac. În urma acestei decizii s-a creat un meleu din care tot Universitatea a suferit cel mai mult…Luchin fiind eliminat. Cu un om în plus, Viitorul Pandurii au reușit să mai marcheze de două ori.

Universitatea Cluj – Viitorul Pandurii Târgu Jiu 1–3 (1-0)

Marcatori: Golan (1) / Ţegle (69), Paraschiv (77, 86)

“U” Cluj: Muţiu – Dican, Luchin, Răuţă – Ilieş, Filip (81 Ogbu), Negrean (54 Atska), Taub (81 Pop) – Ribeiro, Gavra (64 Chacana), Golan (54 Pîrvulescu). Antrenor: Costel Enache

Viitorul: Bodea – Buleică, Lixandru, Oros, Băican (78 Prejmerean) – Şerbănescu (46 Vulpe), Copaci, Ţegle – Buia (64 Paraschiv), Chiorean (46 Cioiu), Dragu (64 Mitrică). Antrenor: Flavius Stoican

Universitatea spune ”adio” competiției KO, și rămâne să se concentreze, pe evoluția din campionat unde are ca obiectiv, calificarea în play-off.

HAIDE UNIVERSITATEA !

Posted by cristi_moise in Cronică meci, Echipa, 0 comments