Victorie istorică

Pe o ploaie ”mocănească”, Universitatea Cluj a învins, după 83 de ani pe Ripensia Timișoara, și a urcat pe locul 6. Astfel ”șepcile roșii” încheie anul 2020, pe o poziție de play-off.

La fel ca în meciul cu Dunărea Călarași, studenții au început excelent meciul. După o centrare bună a lui Taub, Cristi Gavra nu cadrează pe poartă lovitura de cap (min 8). Peste 6 minute în urma unui corner, Gabi Tamaș reușește să marcheze cu capul, primul gol în tricoul Universității. După gol, meciul s-a echilibrat iar la pauză s-a intrat cu scorul stabilit în minutul 14.

În partea a-II a meciului timișorenii au pus serioase probleme Universității dar apărarea clujeană a rezistat eroic, dar pe contraatac ,”U” a avut cele mai multe ocazii de a marca. Până la final rezultatul a rămas neschibat, iar ”U” răpune pe Ripi pentru III-a oară în istorie.

Păcat că în anul 2020, fotbaliștii sunt nevoiți să joace pe un teren impracticabil, gazonul fiind eminamente distrus din cauza faptului că sistemul de încălzire nu mai funcționează de ceva timp iar Consiliul Județean -forul care are în administrație stadionul- în loc să se ocupe de mentenanța stadionului oferă titluri de ”cetățeni de onoare”.

NUMAI ”U” !

Universitatea Cluj – Ripensia Timişoara 1–0 (1-0)

Marcatori: Tamaş (14)

„U” Cluj: Muţiu – Inacio, Tamaş, Mureşan, Taub – Ribeiro (90+2 Segev), Negrean (74 Dican), Ilieş, Golan (90+2 Barbu), Ştefănescu (54 Pîrvulescu) – Gavra (73 Pop). Antrenor: Costel Enache

Ripensia: Dobre – A. Macriţchii, Ţieranu, Lalic, Gladun – V. Macriţchii (69 Coulibaly), Călin, Neagu (7 Sokovic) – Popovici (76 Vasluian), Golda, Tudorache (69 Ene). Antrenor: Cosmin Petruescu

Posted by cristi_moise

Leave a Reply