Universitatea Cluj VS Steaua București. Lupta pentru promovare.

În epilogul etapei, Universitatea întâlnește azi pe Steaua București. Meciul va începe la ora 19 30 și va fi transmis de posturile Digi SPort, Telekom Sport și Look Sport.

Universitatea Cluj VS Steaua București. File de poveste.

Cu o tradiție de 71 de ani meciurile dintre cele doua combatante reprezintă un adevarat derby. În data de 26 august 1951 C.C.A. București (numele steliștilor de atunci) descăleca pentru prima dată la Cluj dar a fost nevoită să se recunoascâ învinsă datrită unui superb hattrick marcat de Traian Georgescu.

Exact acum 68 de ani, în data de 07 aprilie 1954, la Cluj, în fața a 40000 de spectatori, Șepcile Roșii au câștigat scor 1-0 meciul cu steliștii. Dragoman a fost cel care a înscris în minutul 76. Piști Kovacs antrenorul echipei noastre a aliniat următorul 11:

Covataru- Szekely, Dobrescu, Isac- Roman, Georgescu- Dragoman (’64 Avram), Lutz, Moldovan, Copil I, Suciu

În anul 1969, tot la Cluj, viitoarea campionă a României, Steaua București a pierdut scor 1-0. Golul studenților a fost marcat de Mustețea

06.04.1969 Universitatea Cluj- Steaua București

Play-off 2021-2022. Lupta pentru promovare se ascute.

Cu 41 de puncte CSA Steaua ocupă locul 4 în clasament. În lotul bucureștenilor este Adrian Popa. Cu 3 goluri marcate în 23 de prezențe, Adrian a contribuit la ultima promovare a Universității pe prima scenă a fotbalului românesc.

După două etape din play-off în care Universitatea Cluj a jucat doar în deplasare, studenții se întorc, în sfârșit, pe Cluj Arena. Meciul este unul extrem de important. O victorie în meciul de azi ar apropia echipa noastră la 1 punct de Hermanstadt și 4 de Petrolul. Din lotul pregătit de Erik Lincar lipsește doar Costinel Gugu.

Echipe probabile:

Universitatea: Gorcea- Romeo, Ispas, Ilie, Pîrvulescu- Filip, Romario- Ely Fernandes, Haită, Hofman- Boiciuc

Steaua: Bălbărău- Beța, Bactar, Oroian- Bărbulescu, Neacșu, Pacionel- Drăghici, Popa, Buhăescu, Chipirliu.

În acest sezon Universitatea a reușit să câștige meciul din deplasare cu scorul de 1-0. Golul a fost marcat de Albert Hofman. De remarcat că nici o echipă vizitatoare nu s-a impus în acest play-off !

HAIDE UNIVERSITATEA CLUJ !

Posted by cristi_moise

Leave a Reply