Universitatea Cluj- UTA Arad -avancronica statistică-

Cristian Moise

      Astăzi, pe Cluj Arena de la ora 17:45 avem Universitatea Cluj- UT Arad.

    Campioana vestului

      UTA, acronim de la fosta Uzina Textilă Arad, (nume actual: FC UTA Arad), supranumită Bătrâna Doamnă a fotbalului românesc, este una dintre cele mai titrate echipe de fotbal din România. Câștigătoare de șase ori a Campionatului și de două ori a Cupei României, alături de C.S. Chinezul Timișoara, deține cele mai multe titluri dintre echipele de fotbal din provincie.  Bătrâna Doamnă a fost înființată de baronul Francisc von Neuman, patronul Întreprinderii Textile Arad, la data de 18 aprilie 1945. Culorile clubului (alb – roșu) au fost alese asemenea echipei de fotbal Arsenal Londra, baronul Neuman fiind un mare admirator al acestei echipe. 

        Istoria confruntărilor

      Cele două echipe s-au întâlnit în decursul timpului în 90 de meciuri. Bilanțul este următorul: Universitatea are 34 de victorii, 41 de înfrângeri iar alte 15 meciuri s-au terminat la egalitate. Golaveraj 128-126 favorabil UTA-ei. Egalul, 1-1 obținut de Universitatea la Arad, în vara anului 2007, reprezintă singurul meci în care Adrian Falub a fost principal al “șepcilor roșii” într-un meci cu UTA. În acel sezon ambele echipei evoluau pe prima scenă.

      Prezentul favorabil arădenilor…

      Acest sezon a început excelent pentru UTA. Deși au jucat cu 2-3 meciuri mai puțin disputate decât marea majoritate a echipelor arădenii sunt pe locul 2 cu 26 de puncte. Cel mai în formă fotbalist arădean este Romario Moise care a marcat în ultimele etape multe goluri de efect. Din lotul oaspeților de azi îi remarcăm pe Mirel Bolboasă, portarul care a apărat poarta Universității în 10 meciuri din sezonul 2015-2016 dar și pe Octavian Ursu. Acest copil teribil al Universității a fost cedat în vară la Arad. Motivul ar putea fi faptul, că niciodată nu a reușit să își demonstreze adevăratul potențial fotbalistic. El are 22 de goluri marcate în 50 de meciuri pentru “U”.

      Universitatea vine după înfrângerea cu cântec în fața FCSB-ului. Echipa a jucat excelent și doar lipsa norocului și câteva decizii hilare ale arbitrilor au făcut ca studenții să nu elimine “marea campioană”. Din lotul pentru acest meci lipsește doar Berci, accidentat. La conferința de presă, de ieri, managerul Adrian Falub a declarat următoarele:  “Cred că UTA a adoptat o strategie ideală. Odată cu venirea noului antrenor, clubul a păstrat cei mai buni jucători pe care i-a avut anul trecut și a transferat cei mai importanți fotbaliști de la Sportul Snagov. Au fost inteligenți, au reglat repede relațiile de joc, pentru că jucătorii și antrenorul se cunoșteau între ei. Așadar, UTA nu are întâmplător aceste rezultate. Un meci cu FCSB te consumă mult din punct de vedere fizic și mental, dar cred că ne-a ajutat această pauză, venită odată cu retragerea celor de la Daco-Getica”.

       Va fi un meci extrem de interesant de urmărit, între doi antrenori extrem de apreciați. Dacă Adrian Falub, este recunoscut ca un artizan al organizării tactice, pentru echipele pe care le antrenează, având nenumărate promovări la activ, Laszlo Balint este privit ca pilonul principal în promovarea echipei din Arad. Acesta a construit o echipă redutabilă la Snagov în campionatul precedent, dominând de o manieră categorică competiția în prima parte. Păstrănd aceeași filozofie și acum la Arad, UTA este considerată de specialiști principala favorită la promovare. 

Valoare lot Universitatea: 4,05 mil. EURO

Valoare lot UTA: 3,7 mil. EURO

HAIDE “U” !!!

      wikipedia sursă de informare privind datele despre istoria UTA-ei

Posted by cristi_moise

Leave a Reply