Universitatea Cluj – Ripensia Timișoara -avancronica statistică-

Cristian Moise

“Șepcile Roșii”  vs “Ripi” un adevărat derby
      Un meci de mare tradiție va avea loc mâine, pe stadionul “Mircea Luca”. Ripensia Timișoara și Universitatea Cluj sunt protagonistele primei finale din Cupa României dar și prima finală a campionatului național, toate desfășurate în deceniul trei al secolului trecut. Ripensia Timișoara a fost prima echipă profesionistă de fotbal din România. Înființată în anul 1928, echipa era cunoscută în perioada interbelică ca “Ripi”. A câștigat de 4 ori campionatul și de 2 ori Cupa României. Odată cu venirea comuniștilor echipa se desființează.


Complexul Ripensia ?!?!
      În anul 2012 clubul reapare în liga a-VI-a timișoreană. În sezonul următor (2013-2014), cele două echipe s-au întâlnit în Cupa României. Ripensia se afla atunci în liga a-V-a iar “U” în prima, dar cu toate acestea timișorenii s-au calificat, învingând cu scorul 2-1 echipa “șepcilor roșii”, condusă atunci de Ionel Ganea. În sezonul trecut, echipa noastră a reușit doar un egal la Timișoara iar în retur Ripensia s-a impus în prelungiri îndepărtându-i decisiv pe studenți de primele două locuri promovabile. În istoria confruntărilor Universitatea s-a impus doar în două meciuri. În ambele meciuri a marcat Silviu Ploieșteanu.      Acest sezon nu este unul favorabil nici pentru Ripensia, care ocupă cu 11 puncte locul 15 în clasament. Universitatea se află cu 10 puncte pe locul 16 ți are mare nevoie de cele 3 puncte. Adrian Falub are probleme de lot: George Florescu este incert în timp ce Tudor Telcean este la lotul naționalei, U19. Antrenorul Alexandru Pelici este cunoscut ca un antrenor care pune accent pe defensivă. Astfel așteptăm prospețime, dăruire și inspirație de la fotbaliștii pregătiți de managerul Adrian Falub.

     
Dorin Goga într-un grup exclusivist
      Urmează meciul 202 în campionat pentru Dorin Goga. Ajuns aici, talentatul atacant egalează două nume de legendă: Pavel Marcu și Florin Pop la numărul de meciuri jucate în campionat pentru “U”. În istoria de 100 de ani a clubului, doar 19 fotbaliști au reușit să atingă borna “200” de meciuri. Liderul acestui clasament este Ionel Dobrotă cu 420 de meciuri.


Haide Universitatea !!!

Posted by cristi_moise

Leave a Reply