Universitatea Cluj- Poli Timișoara. Amintiri și speranțe

Traian Alb

      Mâine, 23.11.2019, întâlnim o veche cunoștință, Politehnica Timișoara, echipă “înfiată” de suporteri fanatici ai adevaratei Poli Timișoara, Asociatia Suporterilor Timișoreni “Druckeria”, care au refuzat noua echipă a Primariei orașului de pe Bega, ACS RECAS, redenumită ACS Poli Timișoara. În prezentarea partidei de mâine, vă prezint câteva amintiri scurte și o prefață a meciului de mâine:

        În sezonul 1989-1990, Poli Timișoara o echipă fără jucători cu nume, cu tineri promovași din zona Timișoarei, ne-a umilit la Cluj cu un scorul de 4-2. Atunci erau văzuți o victimă sigură dar până la urmă portarul Universității, Florin Prunea a încasat 4 “boabe” de la un jucător aflat la apusul carierei, un fotbalist de 158 mm si 75 de kilograme, Radu Cașuba si un altul, Ioan Timofte, un tanar anonim, ce avea sa devină Timofte II. Pentru cei prezenți a fost un veritabil coșmar ce ne-a urmărit mult timp.

     În sezonul 1987-1988, Poli a întrerupt perioada de invincibilitate a tânărului dar ghinionistului Zoli Iasko care avusese o serie impresionantă  de meciuri fără gol primit. A fost invins, în minutul 28 din penalty, autor Pascu, gol ce a decis partida, Poli- U Cluj 1-0.

    În sezonul 83-84 am ratat promovarea, în prima liga după un alt meci de cosmar, Poli Timișoara- U Cluj 4-1, partida la care au asistat aproximativ 5000 de clujeni. Acest rezultat a amânat fiesta promovării cu încă un an. 

     Trebuie menționat că Poli Timișoara a fost -în general- o echipă greu de spart de echipa noastră desi – pe hârtie- mâine părem favorți, trebuie să fim atenți deoarece presiunea mai mare este la noi, iar timișorenii ne poate creea mari probleme.

    Revenim la actualul sezon menționăm că la Poli evoluează doi foști studenți Marvin Schieb și Mircea Axente iar fundașul dreapta Jurj- în această vara- a fost cu un picior transferat la “U” Cluj.

      Mâine, vom fi privați de Dan Berci, iar Kay și Mihalcea acuză mici probleme medicale. În aceste condiții echipa probabilă este :

Dur-Bozoancă-  Telcean, Kay, Crăciun- Inacio, Dican, Florescu, Tiago- Rafa, Goga, Gavra.

Adi Falub spunea în prefața acestui meci :

„. ASU e periculoasă, are jucători care au jucat în cupe europene, are apărare bună, nu va fi simplu. Rog suporterii să fie alături de noi, să ne sprijine. E greu cu echipele care se închid. Dacă câștigăm cele trei meciuri care mai sunt atunci putem așeza pe alte baze situația din iarnă, să visăm. Deocamdată vreau trei puncte cu ASU”.

 Ne vedem pe stadion!!!!

Posted by cristi_moise

Leave a Reply