Universitatea Cluj- Petrolul Ploiești -avancronica statistică-

Cristian Moise

    Petrolul Ploiești, adversara de astăzi are o istorie zbuciumată, plină de fuzionări și schimbări de nume. Repere istorice:

*  1924 atunci când forțate de considerente financiare cluburile Romcomit și Triumf au fuzionat semnând astfel actul de naștere al uneia dintre cele mai puternice echipe bucureștene din perioada interbelică, Juventus București

* 1952 echipa Flacăra București (fostă Juventus) se mută la Ploiești, echipa preia numele de Flacăra Ploiești

* 2003 Petrolul Ploiești fuzionează cu Astra. Noul club primește numele de Petrolul Ploiești. 

* Campioana României de 4 ori: 1929-1930, 1957-1958, 1959-1960, 1965-1966

    Din anul 1952, de când echipa s-a mutat la Ploiești, cele două echipe s-au întâlnit de 74 de ori. Cele mai multe întâlniri au avut loc în Liga I, 68 de meciuri. În Liga a-II-a au jucat împreună doar în stagiunea trecută, când ambele echipe și-au câștigat meciurile de acasă. Pe primul loc în clasamentul all-time al golgheterilor Universității, în meciurile cu Petrolul se află 3 fotbaliști cu 5 goluri marcate. Într-o ordine cronologică aceștia sunt: Zoltan Ivansuc, Mihai Adam și Marius Predatu. 

    În actualul sezon Petrolul a strâns 11 puncte și ocupă locul 7 în clasament. În ultimul meci Petrolul a reușit doar un egal, acasă cu Sportul Snagov. La Universitatea situația este mult mai complicată. După 6 meciuri disputate “U” ocupă locul 19 cu doar 3 puncte. Despre meciul de astăzi Adrian Falub ne-a declarat următoarele: “Suntem într-o situație grea, avem nevoie de încurajări și sprijin, adevărații suporteri trebuie să fie alături de echipă. Goga era esențial pentru echipă”. La acest meci Universitatea nu va putea conta pe: Goga, Tordai și Tiago (accidentați), Renato (plecat de la echipă), Gavra (incert).

Universitatea echipa probabilă: Dur Bozoancă- Takacs, Inacio, Kay, Taub- Dican, Florescu, Ceitil- A. Pop, Gavra (Pârvulescu), Miranda. Rezerve: Gorcea, Telcean, Crăciun, Berci, Pârvulescu, Mihalcea, Burghele.  Din lotul pentru acest meci mai face parte doar tânărul Tudor Vomir.

    Pentru “șepcile roșii” este imperios necesară o victorie în jocul de astăzi, pentru a ridica moralul fotbaliștilor, dar în special pentru a acumula puncte. Le dorim băieților noștri mult succes.

HAIDE “U” !!!

Posted by cristi_moise

Leave a Reply