Universitatea Cluj- Gloria Buzău -avancronica statistică-

Cristian Moise

Istorie

Clubul Gloria Buzău a fost fondat în anul 1971. În istorie ne-am confruntat cu această echipă în Liga1 (8 meciuri) și o singură dată în Cupa României. Bilanțul este următorul: 3 victorii Universitatea, un egal și 5 victorii Gloria. Golaveraj 13-15 în favoarea buzoienilor.

Primul meci a fost la 27.10.1979 în Cluj Napoca iar Universitatea a câștigat cu scorul de 3-1. Antrenorul Toader Pop a folosit următoarea echipă: Lăzăreanu- Anca (Suciu), Ciocan, Moș, Mureșan, L. Mihai, Manu, Câmpeanu II, Dobrotă, Florescu (52 Răduță), Batacliu. Goluri (Batacliu 38, Câmpeanu II 50, 64).

Prezent   

Mâine la Târgu Mureș, se joacă al-II-lea meci considerat “acasă” din acest sezon. După 3 etape Gloria a obținut tot atâtea victorii reușind un golaveraj excelent: 10-1 iar antrenorul principal este Ilie Stan. Universitatea a avut un început greoi, cu o singură victorie și două înfrângeri, ultima la Pitești, scor 1-0. După primele jocuri disputate din etapa a-IV-a Universitatea a căzut pe un locul 17 (retrogradabil) . Astfel nevoia de a obține o victorie mâine devine capitală pentru “șepcile roșii” cu atât mai mult cu cât și jocul studenților a fost modest în acest campionat.

Cifre rotunde:

* Cristi Dulca va sta pentru a 25 oară pe banca tehnică din postura de antrenor principal.

* Goga în fața meciului 200 în campionat pentru Universitatea.

Comparații:

Valoare lot Universitatea: 4,03 mil EURO

Valoare lot Gloria Buzău: 2,75 mil EURO 

Curiozități:

* Golgheterul ALL-TIME al Universității contra Gloriei este Septimiu Câmpeanu II cu 2 goluri.

* Va fi primul meci între cele două echipe în Liga2.

* Dragoș Balauru portarul echipei Gloria Buzău a evoluat în 17 partide pentru Universitatea în sezonul 2012-2013. Gît Adrian este un alt fotbalist care s-a aflat în trecut în lotul nostru.

* Cei mai valoroși fotbalisti buzoieni sunt portarii: M. Meira (portughez) evaluat (conform transfermarkt) la 250.000 EU și Dragoș Balauru 200.000 EU. 

HAIDE “U” ! 

Posted by cristi_moise

Leave a Reply