Universitatea Cluj a demolat echipa din Huși

Întâlnirea de ieri s-a dovedit mult mai ușoară pentru ”șepcile roșii” decât se așteptau. În minutul 15 era 3-0 pe tabela iar soarta calificării era tranșată. Până la finalul partidei Ștefănescu, Golan și Ribeiro au reușit fiecare câte o dublă în timp ce Dican și Berci (din penalty) au marcat și ei câte un gol. Rezultatul final a fost 8-2 după un joc în care echipa noastră a arătat multă poftă de joc.

Cu cele 8 goluri marcate, Universitatea își egalează un record, vechi de 77 de ani în Cupa României. În mai 1943, ”U” Cluj a învins la Sibiu, pe echipa Arsenal Sibiu cu scorul de 8-0. Mai există în istoria studenților o victorie cu 8 goluri marcate în Cupa României. În ediția 1934-1935, a trecut în șaisprezecimile competiției, cu scorul de 8-1 de formația Elpis Constanța.

De menționat revenirea pe teren a lui Dan Berci după o pauză de 13 luni cauzată de o accidentare teribilă. Dan a marcat ieri, primul gol în tricoul Universității, în cel de-al 47-lea meci. Acest gol a fost ultimul al întâlnirii în minutul 78. Pentru tânărul portar, Andy Gorcea a fost de asemenea primul meci din acest sezon. Portughezul Sergio Ribeiro, a marcat ”o dublă”, prima în tricoul Universității. ultimul după o frumoasă ”scăriță” peste portarul hușean.

Universitatea Cluj a dovedit și în acest an că este ”o expertă” a competiției. Este al-IV-lea an consecutiv în care echipa ajunge în optimi. În ultimele trei sezoane în această fază a competiției, ”studenții” clujeni au fost eliminați, pe rând de Dinamo București (2017), Astra Ploiești (2018) și FCSB (2019).

HAIDE ”U” !

Posted by cristi_moise

Leave a Reply