Ultimele noutăți de la ”U”

După prețioasa victorie de campionat cu Metaloglobus, conducătorii Universității, l-au ”scutit” de la antrenamentele Universității pe Erik Lincar. Acesta are nevoie de un timp mai îndelungat pentru a se reface după operația dificilă de care a avut parte. De pregătirea echipei s-au ocupat- în ultima săptămână- secundul Viorel Domocoș și preparatorul fizic Cristian Panduru.

Lotul echipei într-o continuă remaniere

Când vine vorba de îmbunătățirea lotului, Erik Lincar nu face concesii. A renunțat la Andrei Răuță chiar înainte de startul sezonului cu toate că, echipa a rămas în doar 3 fundași centrali de meserie: Denis Ispas, Costinel Gugu și Tudor Vomir.

Ogbu și Răuță în tricoul Universității Cluj

Imediat după înfrângerea cu Politehnica Iași, Laurențiu Rus a intrat în ”dizgrația” antrenorului principal, fiind înlăturat din lot. Deși el este un produs al Universității a plecat devreme de la noi, și a revenit în sezonul trecut când a și debutat pentru echipa de seniori. În total are 9 mecuri pentru ”studenți”.

Erik Lincar s-a orientat rapid, iar pentru a acoperi postul de fundaș dreapta, a fost adus la echipă Roberto Alarcón Sáez (Roberto). Acesta se pregătește cu ”U” de aproximativ 3 săptămâni. Șepcile roșii au profitat de cearta dintre Ilie Stan și Ioan Mărginean care nu s-au înțeles pentru rămânerea lui Roberto la FC Brașov astfel el a ajuns la Cluj.

Roberto Alarcón Sáez

Născut la Palma de Mallorca în urmă 23 de ani, Roberto s-a format la academia clubului RCD Mallorca. În anul 2018 a fost împrumutat la Platges Calvia (Spania). După 6 luni a revenit la RCD Mallorca și a evoluat pentru echipa secundă până în ianuarie 2020. Imediat a urmat o ”aventură” pe tărâm american la formația FC Tucson. Aici Roberto a evoluat în 16 meciuri în care a marcat 2 goluri și a oferit tot atâtea pase de gol. Conform informațiilor noastre spaniolul va rămâne la Universitatea iar concurentul direct pe post este Alexandru Gîț. Roberto Saez este evaluat la 125.000 EU de site-ul transfermarkt.

În ultimele săptămâni, mijlocașul Iaser Țurcan a intrat pe ”lista neagră” a lui Erik Lincar. Evoluțiile moldoveanului nu au fost pe placul lui Erik iar clubul a informat fotbalistul că poate să-și caute o ată echipă. El a fost împrumutat pentru acest sezon de la echipa moldavă Petrocub Hîncești. Mijlocașul a apucat să evolueze în doar două meciuri de campionat și unul de Cupă (în care a și marcat un gol), iar până își va găsi o echipă, va rămâne să se pregătească alături de ”Șepcile Roșii”.

Probabil nu foarte mulți suporteri cunosc faptul că, Universitatea este nevoită să plătească un salariu uriaș, unui fotbalist de serviciile căruia nu mai beneficiază de peste un an de zile. Numele lui este Kay Carlos Daniel Silveira da Craca și a venit în vara anului 2019 când la putere era cuplul Moraru-Irimieș. Fost internațional -al Republicii Capului Verde- Kay beneficiază de un contract ”beton” la care nu dorește să renunțe înainte de pensionare.

Poză care surprinde momentul în care ”tânărul” Kay își asigură liniștea financiară. El se antrenează (aleargă) separat de echipa de seniori și/sau U19.

Meci amical cu echipa U19

Ieri în Parcul Babeș -pe terenul Remus Câmpeanu- echipa de seniori a câștigat meciul de pregătire programat în companiei echipei U19 a clubului. De la prima echipă au lipsit Victor Dican și Albert Hofman convocați la echipele reprezentative -de tineret respectiv U19- ale României în timp ce, de la echipa antrenată de Marius Suller au lipsit Rareș Scocîlcă și Septimiu Kolbasz chemați la echipa U17.

De remarcat că Denis Ispas a revenit pe teren, după intervenția chirurgicală care l-a ținut departe de echipă mai bine de o săptămână. Referitor la Valentin Alexandru acesta va reveni la antrenamentele echipei în următoarele două săptămâni.

HAIDE UNIVERSITATEA !

Posted by cristi_moise

Leave a Reply