”U” Cluj- SCM Zalău 1-2

Un nou meci amical, o nouă înfrângere pentru ”Șepcile roșii”

Astăzi de la ora 12:00, s-a disputat un meci amical, între Universitatea Cluj și formația din Liga III, SCM Zalău. Studenții clujeni au deschis scorul în primele minute, prin fundașul Telcean pentru ca sălăjenii să restabilească egalitatea. Scorul înregistrat la pauză a fost 1-1.

Singurul gol marcat în repriza a doua, a fost reușit printr-un lob, de la peste 20 de metri, care la surprins pe Muțiu, mult ieșit din poartă. Golul a venit în urma unei mingi pierdute la mijlocul terenului de fotbaliștii clujeni.

Antrenorul Costel Enache, a rulat tot lotul de jucători valid, pe care îl are la dispoziție. Au lipsit, fiind accidentați: Gabriel Tamaș, Dan Berci, Andrei Mureșan, Cristian Gavra, Robert Neciu, Daniel Novac. La echipa din Zalău au jucat și ex-”U”iștii: Mihai Onicaș, Alin Mutu, Dulap și Forna toți crescuți la Academia Universității Cluj.

Un lucru absolut inedit s-a întâmplat în acest meci. DOI ATACANȚI au debutat azi pentru echipa noastră. Derick Ogbu (despre care site-ul 4everucluj.ro a scris încă de acum o săptămână că se antrenează cu ”U”) și Alin Damian au îmbrăcat pentru prima dată tricoul Universității.

Derick Ogbu
Alin Damian

Dacă Ogbu, a fost prezentat ieri de site-ul oficial, Alin Damian care are 26 de ani, se pare că este în probe. El are 3 prezențe în Liga 1 pentru FC Brașov.

Alin Damian. PALMARES ȘI ACTIVITATE SPORTIVĂ :
 • 2011-2013
  • sportiv FC Brașov – liga I
 • 2013-2014
  • sportiv Unirea Tărlungeni – liga a III-a
 • 2014-2015
  • sportiv Civitas Făgăraș – liga a III-a
 • 2015-2016
  • sportiv AFC Hărman – liga a IV-a
 • 2016-2017
  • sportiv Unirea Tărlungeni – liga a II-a
 • 2017-2018
  • sportiv ASR Brașov – liga a IV-a
 • 2018-2019
  • sportiv Cetate Râșnov – liga a III-a
 • 2019-2020
  • sportiv Emblem (Norvegia) – liga a IV-a

Mai jos publicăm un material despre Alin Damian. realizat de Adi Marica, (monitorul Expres) la data de 30.10.2019

În luna mai a acestui an (2019), atacantul Alin Damian îşi rezilia contractul cu Cetate Râşnov şi pleca în Norve-gia, pentru un trai mai bun. Fotbalistul îşi găsise un contract la o firmă de prelucrare a peştelui, primul său job în afara fotbalului. „Am plecat în Norvegia pentru un trai decent. Din ce câştigam din fotbal în ţară, sincer, mă descurcam destul de greu. Un prieten mi-a spus de acest job în Norvegia, m-am gândit bine şi am decis că este momentul să plec. Vreau un trai decent, am 25 de ani şi trebuie cumva să-mi asigur cumva viitorul. M-am gândit că este o oportunitate pentru mine, iar aici, în Norvegia, am găsit o ţară civilizată şi cred cu tărie că voi avea mai multe posibilităţi. Este pentru prima oară când voi avea un job în afara fotbalului“, explica Alin Damian decizia de a părăsi ţara. Alin Damian s-a stabilit în oraşul Alesund a lucrat la o firmă de prelucrare a peştelui. Un program de opt ore pe zi, după care şi-a găsit şi o echipă de amatori de nivelul ligii a 4-a, Emblem. „Clubul este deţinut de propietarul firmei la care lucrez. Ce condiţii am găsit aici la Liga a 4-a…. Toate terenurile sunt sinte-tice, vestiare moderne, echipament Nike, incredibil. Voi juca la Emblem şi poate voi fi remarcat de cineva şi voi face un pas înainte“, spunea fotbalistul braşovean.

Cinci luni în ţara fiordurilor

„A intervenit monotonia!“, explică Alin Damian decizia de a reveni în ţară după doar cinci luni. „Chiar nu a fost problema de bani. M-am descurcat, bani câştigam, dar asta m-a «omorât»: monotonia! Oraşul era frumos, oamenii extrem de amabili şi prietenoşi, dar când ajungeam seara acasă chiar nu aveam ce să fac. Era frustrant! Acum o lună am luat decizia să mă întorc acasă. Nu m-am mai dus la meciuri, iar adversarii echipei mele mă căutau să joc le ei! Dorul de casă a contat foarte mult în decizia mea. Financiar am fost mulţumit, ca experienţă a fost ok, dar m-am gândit că sunt tânăr şi nu are rost să-mi distrug viaţa doar pentru bani“, povesteşte Alin Damian.

Poreclit Dele Alli

Experienţa ca fotbalist la Emblem a început perfect pentru fotbalistul braşovean. „La început mi-a ieşit totul. Dădeam goluri pe bandă rulantă, eram relaxat şi îmi ieşea totul. Cred că am dat 13 goluri în 12 meciuri! După primele meciuri pentru Emblem, antrenorul mi-a spus că m-am remarcat şi că multă lume întreabă de mine. Dar asta a fost tot, nu mi-am spus de la ce nivel, ce echipe… Am jucat un amical cu o echipă de primă ligă, am reuşit un hat- trick şi o pasă de gol, i-am bătut cu 4-1 la ei acasă“, povesteşte Alin Damian, care a fost poreclit „Dele Alli“ de către patronul echipei. „De la Damian Alin, colegii îmi spuneau Dele Alli. Patronul chiar aşa le-a spus băieţilor în vestiar, vedeţi că vine Deli Alli!“.

Aşteaptă oferte

Alin Damian are doar 25 de ani, astfel că îşi poate continua aventura în fotbalul braşovean. „Dacă cineva mă doreşte bine, dacă nu o voi apuca pe drumul meu. Voi merge doar unde sunt dorit cu adevărat. Nu mă mă autopropun, voi merge doar unde va fi nevoie de mine. Acum e greu pentru că echipele sunt în plin campionat“, a spus Damian.

Trei meciuri în Liga I pentru FC Braşov

Atacantul Alin Damian este un produs 100% al FC Braşov. A început fotbalul la 9 ani la FC Braşov cu antrenorul Nicu Văduva, iar la vârsta de 18 ani era cooptat în echipa de seniori de antrenorul de atunci al „stegarilor“, Marius Şumudică. Damian avea să şi marcheze într-un meci amical diputat în Antalya cu bulgarii de la Beroe Stara Zagora. Damian a fost păstrat în lot de Şumudică pentru returul sezonului 2011-2012, dar cel care avea să-l debuteze în Liga 1 avea să fie Ionuţ Badea. „Am jucat trei meciuri pentru FC Braşov în Liga 1. Puteam mai mult…“, spunea cel poreclit în perioada junioratului „Neamţul“.

Promovări şi multe dezamăgiri

Damian a avut parte de mai multe experienţe interesante până acum. A reuşit o promovare în Liga a 2-a cu Unirea Tărlungeni, apoi a jucat pentru puţin timp în Liga a 3-a la Civitas Făgăraş, echipă care avea să se des-fiinţeze după doar cîteva meciuri. A trecut apoi la AFC Hărman, echipă cu care avea să promoveze în Liga a 3-a. De aici, a urmat un pas în faţă, în Liga a 2-a, la Unirea Tărlungeni, unde a avut ghinionul să joace într-un retur în care jucătorii au jucat fără să fie plătiţi, iar la final clubul s-a desfiinţat! A urmat o aventură la KSE Tg. Secuiesc, echipă care avea să promoveze în Liga a 3-a. Şi aici, din cauza unor probleme financiare, Damian nu a terminat campionatul, cerând rezilierea contractului cu două luni înaintea finalului sezonului. Apoi a semnat cu ACS SR Braşov unde a fost golgheterul stegarilor în sezonul promovării în Liga a 3-a. În vara trecută, pentru că la Braşov lucrurile nu erau clare, Damian pleca la Râşnov unde avea să facă un sezon excelent sub comanda lui Florin Dîrvăreanu.

material preluat de pe site-ul Monitorul Expres

Posted by cristi_moise

Leave a Reply