Totul pentru victorie !

Universitatea Cluj dispută azi, pe teren propriu, un meci extrem de important cu echipa CSM Slatina. O victorie i-ar propulsa pe studenții clujeni, -chiar și temporar- până pe poziția 4 din clasament. Meciul va începe la ora 17:30 și va putea fi urmărit pe canalele de sport: Digi Sport, Telekom Sport, Look Tv.

U Cluj vs Olt

Chiar dacă Slatina este reședința județului Olt, Șepcile roșii nu s-au duelat niciodată cu o echipă din această localitate. Timp de 8 sezoane, Universitatea a întâlnit FC Olt Scornicești în Divizia A.

Despre CSM Slatina

CSM Slatina este un club sportiv,care a luat naștere în anul 2009 sub numele de CSM Slatina și a promovat de două ori consecutiv din Liga a IV-a până în Liga a II-a. După ce a promovat în eșalonul secund, echipa a continuat ca FC Olt Slatina, dar la finalul sezonului 2011-2012 din Liga a II-a, s-a desființat, numele de Olt Slatina fiind preluat de fosta CS Alro, care a continuat ca ACS FC Olt Slatina.

Secția de fotbal a CSM Slatina fost reînființată în ianuarie 2018, noua sa echipă, formată cu această ocazie, participând la ediția pe județul Olt a Cupei României, pe care a câștigat-o.

Echipa a câștigat Liga a IV-a Olt, sezonul 2018-2019, consemnând numai victorii. La barajul de promovare în Liga a III-a, a întâlnit campioana județului Dâmbovița, Gloria Cornești. Slătinenii au învins în ambele manșe, câștigând la general cu scorul de 4-1.

În acest sezon, CSM Slatina se luptă pentru evitarea retrogradării. Înaintea acestei etape, echipa ocupă locul 18 în clasament cu 13 puncte acumulate. Valoarea lotului este de 2,19 mil. EU, conform site-ului transfermarkt.com. Cei mai cunoscuți fotbaliști din lotul oltenilor sunt Cătălin Doman -cu multe prezențe în Liga1- și Vasile Gheorghe -care a evoluat la Universitatea din 2010 pâna în anul 2012 în 39 de meciuri-. Portarul Nicușor Grecu, a fost de asemenea, în lotul Șepcilor roșii în sezonul 2015-2016 (Liga 2) atunci când a fost titular în 6 meciuri.

Despre Universitatea…

A avut un început de an excelent. A eliminat-o pe UTA Arad din Cupa României, în primul meci din 2021 după care a câștigat meciul din deplasare cu Viitorul Pandurii Târgu-Jiu (locul 2 înainte de meci).

Costel Enache a prefațat meciul de azi, într-o conferință de presă, punctând că are valid tot lotul. Au revenit la antrenamente atât Tudor Telcean cât și Daniel Novac.

Echipe probabile:

”U”: Muțiu- Pârvulescu- Răuță, Dican, Luchin- Taub- Acka, Filip- Meșter, Ogbu, Ribeiro. Ant: Costel Enache

Slatina: Grecu- Manea, Preda, Bodri- Pisaru, V. Gheorghe, Oprescu, Necșulescu, Rogoveanu, Doman- Vlada. Ant: Dinu Todoran

Sorin Costreie din Buftea va fi centralul jocului de vineri. Acesta va fi ajutat de tușierii Mihăiță Necula (București) și Laszlo-Imre Bucsi (Sfântu Gheorghe).

Este de așteptat ca CSM Slatina, să abordeze acest meci ultra-defensiv cu încercări de contraatac. Rămâne de văzut, cât de inventivi vor fi elevii lui Costel Enache. Universitatea ocupă locul 9 în clasament cu 23 de puncte. Astăzi, cu o victorie ar crește considerabil șansele pentru a prinde un loc de play-off.

HAIDE UNIVERSITATEA !

Posted by cristi_moise

Leave a Reply