Strategia și răbdarea ar putea fi sinonime cu performanța ?!?

Cristian Moise

Și în fotbal, la fel ca în viața personală, consider că nu banii aduc fericirea. Degeaba ne lăudăm cu sponsori puternici dacă schimbăm antrenori și fotbaliștii ca pe niște șosete. Degeaba așteptăm promovarea când conducerea echipei nu are o strategie iar noi suporterii nu avem răbdare.
În cele ce urmează am să dau 3 exemple de echipe care, deși nu au cele mai valoroase loturi în campionatele unde evoluează sunt clasate în fruntea competițiilor:
LAZIO locul 1 in SERIA A,
LIVERPOOL locul 1 in PREMIER LEAGUE si
DACIA MIOVENI locul 2 in LIGA 2.
Ce au în comun aceste echipe? Nucleul de jucători iar Lazio și Liverpool antrenorii care stau de peste 4 ani pe băncile tehnice ale echipelor. Acum să le luam pe rând.
1) Lazio , Simone Inzaghi este din 2016 antrenorul echipei. Din vara 2019 până în prezent. În ultimele 2 fereste de transferuri a adus 5 fotbalisti. Lazari, Vavro, Neto, Jardao, Jony. Cu toate ca are doar al 6 lot valoric în Serie A este lider. Chiar dacă are un meci în plus față de Juve are șanse reale la titlu.

2) Liverpool. Jurgen Klopp din octombrie 2015 la echipă. În ultimele 2 perioade de transferuri a făcut doar două achiziții unul portarul Adrian venit ca rezervă (clar) și acum Minamio. Are al doilea lot valoric dar defilează în Premier League (are 22 puncte avans față de City), a câștigat trofeul Champions League….are un joc spectaculos. Mulți specialiști o apreciază ca ceea mai spectaculoasă echipă din Europa !

3) Dacia Mioveni. Antrenorul Marius Stoica deși a venit în vara lui 2019 a adus la echipa în două pauze de transferuri 6 fotbaliști: Hreniuc, Costin, Enache, Anghelina, Efros si Massaro. Cu toate că este a-VIII-a echipa din punct de vedere al valorii lotului de fotbaliști, ocupă locul 2 în seria noastră.

4) Universitatea Cluj. A început sezonul cu Dulca care a adus 11 fotbaliști: Jose Costa, Kay, H. Firmino, Rafa Miranda, Inacio Miguel, Pedro Mendes, Andre Ceitil, Alexandru Pop, Artur Craciun, Tiago Gomes, Renato Imbrea, iar dupa cateva etape ne-a lasat pe loc retrogradabil. A fost schimbat cu Falub . În perioada turului echipa s-a despartit din diverse motive de Firmino, Mendes, Costa si Imbrea. Pentru completarea lotului s-a semnat cu Tordai, Gueldj și Roșca. În perioada de transferuri din iarnă s-au adus alți 7 fotbaliști: Mureșan, Horj, Mailat, Barbu, Ștefănescu, Penescu și Neciu. D.p.d.v. al valorii lotului U este echipa a-VII-a dar ocupă doar locul 13 în clasament.

Rezumat:

din vară până în prezent
Lazio – transferat 5 fotbaliști- Loc 1
Liverpool-a transferat 2 fotbaliști- Loc 1
Mioveni- a transferat 6 fotbaliști- Loc 2
U Cluj- a transferat 21 fotbaliști și a instalat 2 antrenori- LOC 13

Concluziile le tragem singuri după capacitățiile fiecăruia.

HAIDE ” U” !

PS. Transfermarkt este site-ul, de unde am cules informațiile statistice.

Posted by cristi_moise

Leave a Reply