Speranța moare ultima

Universitatea traversează o perioadă nefastă din punct de vedere sportiv. Ultimele două meciuri au însemnat tot atâtea înfrângeri pentru echipa condusă de Costel Enache iar consecințele au insemnat eliminarea echipei din Cupa României dar și periclitarea șanselor de a mai prinde un loc de playoff. Astăzi pe Cluj Arena, vine liderul din clasament FC Universitatea Craiova. Meciul va începe de la ora 18:00 și va fi transmis de canalele de sport: Digi, Telekom, Look.

Istorie FC Universitatea Craiova

FC U Craiova 1948 este un club de fotbal din Craiova, România, fondat în 2017 ca succesor al clubului FC Universitatea Craiova dintre anii 1991 și 2016.

Apărut ca entitate în 1991, când a preluat echipa Universitatea Craiova, cu întregul patrimoniu al secției de fotbal, clubul a câștigat o Cupă a României și a fost vicecampioană în două rânduri, după care a fost preluată de o societate pe acțiuni care a schimbat de mai multe ori patronatul până când, pe când era în proprietatea lui Adrian Mititelu, a fost dezafiliat de la FRF din cauza unui litigiu. După încheierea litigiului, societatea comercială ce administra clubul a înscris din nou o echipă în a doua ligă, dar în același timp Federația a permis Clubului Sportiv Universitatea Craiova, entitatea succesoare a clubului din care făcuse parte echipa de fotbal dinainte de 1991, să facă același lucru, cele două intrând în conflict și divizându-și baza de fani.

Începând cu sezonul 2013–2014, clubul s-a aflat în permanent conflict cu CS Universitatea Craiova privind continuitatea față de fostul club și privind proprietatea asupra însemnelor și palmaresului acestuia, dar și în permanentă concurență pentru loialitatea bazei de fani craiovene, care s-a divizat. Conflictul a fost tranșat în instanță, după ce fiecare din cele două echipe a reușit să demonstreze că cealaltă nu este succesoarea Universității Craiova dintre 1948 și 1991. FC U Craiova 1948 beneficiază în continuare de suportul Peluzei Sud, dar CS Universitatea Craiova este susținută de Peluza Nord ’97.

sursa Wikipedia

Istoria confruntărilor directe

Până acum, cele două echipe studențești, s-au întâlnit în 32 de meciuri la Cluj. Universitatea Cluj a câștigat 16 dispute, de 6 ori echipele au terminat la egalitate iar 10 meciuri au revenit oltenilor.

Golgeterul Universității Cluj în disputele directe cu Universitatea Craiova este Mihai Adam cu 7 reușite.

Ca antrenor principal, Andrei Sepci a condus de 3 ori echipa ”Șepcilor Roșii” spre victorie fiind astfel, principalul Universității Cluj, cu cele mai multe victorii împotriva celor de la Universitatea Craiova.

”U” Cluj vs Universitatea Craiova

Craiova vine la Cluj, după înfrângerea suferită pe teren propriu, contra echipei CS Mioveni. Din lotul deplasat la Cluj, de antrenorul Ovidiu Stângă lipsesc: Bradley Diallo, Costinel Gugu, Robert Răducanu, Marian Stoenac, Ignacio Cacheiro și Dragoș Albu.

În acest moment oltenii se află pe locul 1 în clasament cu 31 de puncte acumulate în 16 meciuri.

Universitatea Cluj a pierdut ultimele două meciuri. Acest lucru a însemnat ratarea șansei de a juca în semifinalele Cupei României dar a scăzut dramatic și posibilitatea prinderii unui loc de playoff.

Calcule pentru playoff

Pentru a prinde locul 6, Universitatea Cluj este nevoită să câștige azi, dar și în ultima etapă, cu Petrolul Ploiești. Însă nici așa nu este sigură de playoff. O altă condiție EXTREM DE IMPORTANTĂ este ca adversarele directe TREBUIE să câștige foarte puține puncte, în ultimele 3 etape rămase, după cum urmează:

  • Universitatea Craiova- să nu mai realizeze nici un punct
  • ASU Poli- IDEM
  • Petrolul să nu realizeze mai mult de 3 puncte
  • Miercurea Ciuc- IDEM
  • Dunărea Călărași- IDEM
  • Viitorul Pandurii- IDEM
  • Farul- IDEM
  • CS Mioveni- să nu realizeze mai mult de 4 puncte
  • Rapid- să nu realizeze mai mult de 4 puncte

Dacă Universitatea Cluj învinge pe Universitatea Craiova și Petrolul iar 4 echipe din cele 9 se încurcă, realizând maximum de puncte trecute mai sus UNIVERSITATEA se califică în playoff. Doamne ajută !

Haide Universitatea !

Posted by cristi_moise

Leave a Reply