Șah- mat, Regelui

Orchestra ”Șepcilor roșii” a interpretat perfect partitura pregătită de Neluțu Sabău iar adversarii nu au avut nici o șansă. După cele 90 de minute, Universitatea Cluj a câștigat, scor 2-0, meciul contra liderului din Superligă. Cu cele 3 puncte de ieri, studenții au acumulat 34 de puncte urcând până pe locul 8, cea mai bună clasare a sezonului.

Pe un gazon care a arătat foarte rău dar cu peste 10000 de spectatori care au însuflețit fotbaliștii noștri, prima repriză a fost dominată de ”U”. În minutul 8 Thiam ajunge târziu la o minge, dar reușește o pasă în fața porții însă Gomes nu marchează. După 5 minutul Remacle șutează de la 20- Aioani reține. La faza următoare același portar respinge în corner un șut puternic al lui Thiam .O șansă bună a avut și Bic, în minutul 20. După alte 2 minute, mingea ajunge la Chipciu, care din unghi închis șutează în 6 metri iar un stoper constănțean fiind la un pas de autogol. În minutul 25, la o centrare a lui Thiam în careu, Bic recentrează cu capul dar balonul este atins cu mâna de un adversar. VAR-ul intervine, penalty pentru ”U”. Thiam bate în dreapta portarului care parează în două rânduri. Thiam avea să se răzbune în minutul 39 îl lansează pe Gomes în careu, acesta trage tare, Aioani respinge mingea în 6 metri iar Bic marchează nestingherit. Ultima ocazie de gol a reprizei a aparținut tot gazdelor, Remacle caută poarta (min 45+1) dar mingea a ocolit poarta.

Hagi face 3 modificări la pauză, iar primele 10 minute le aparțin constănțenilor. În minutul 58, studenții au iesit la presing cu toată echipa, Remacle interceptează excelent o minge, intră în careu și șutează necruțător la colțul scurt, 2-0 pentru ”U”. Până la final continuă jocul consistent al Șepcilor roșii care mai irosesc câteva situații bune de a marca. La final arbitrul Popa a consemnat a treia victorie consecutivă a echipei noastre.

Atitutinea, spiritul de sacrificiu dar și calitatea jocului prestat au sufocat adversarul. Presingul insistent a arătat o echipă pregătită din toate punctele de vedere la SUPERLATIV. A fost o lecție de fotbal predată de ”Moțul” nostru, ”Regelui” neînscăunat al Dobrogei.

Următoarea etapă urcăm în deal, de unde ne dorim să ne întoarcem victorioși, nu doar din tribune, ci și din teren !!!

BRAVO NELUȚU ! BRAVO FOTBALIȘTILOR !

CINSTE VOUĂ !

UNIVERSITATEA CLUJ – FARUL CONSTANŢA 2–0 (1-0)

Superliga, sezon regular, etapa 29

Marcatori: Bic (39), Remacle (58)

Cartonaşe galbene: Simion (1), Filip (57), Thiam (71), Chipciu (88) / Munteanu (34)

Universitatea: Gorcea – Oancea, Piţian, Miron, Simion (83 Pires), Chipciu (cpt.) – Bic, Remacle, Nistor (33 Filip) –  Thiam (83 Ispas), Gomes (64 Stoica). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Farul: Aioani – Popescu, Larie (cpt.), Artean, Borza (46 Kiki) – Băluţă, Nedelcu (46 Grobry), Grameni (75 Casap) – Alibec, Munteanu (66 Morar), Sali (46 Mazilu). Antrenor: Gheorghe Hagi

Arbitri: C. Popa (Piteşti), C. F. Danşa (Satu Mare), B. Gheorghe (Bucureşti)

Stadion: Dr. Mircea Luca (Cluj Arena), Cluj-Napoca

Posted by cristi_moise

Leave a Reply