Remiză în mocirlă.

După un meci viu disputat pe un teren execrabil, în care posesia a aparținut 66 % Universității Cluj, rapidiștii au plecat spre capitală cu un punct nesperat în cea de-a douăzeci și treia etapă a sezonului regular al Superligii.

Prima repriză a fost controlată autoritar de Șepcile Roșii care au avut în minutul 4 un prim șut pe poarta apărată de Moldovan. După 3 minute a fost o ocazie bună de a marca pentru oaspeți. Atunci Dungandzic a rămas singur în careu, a șutat dar Iliev a intervenit excelent. Au urmat minute de dominare clujeană, dar fie terenul plin de nămol sau intervențiile fundașilor rapidiști au făcut să nu marcăm. Chipciu a avut în minutul 26 un șut din afara careului dar același Moldovan a reținut. Pe final s-a produs o fază hilară în care centralul Barbu l-a lovit pe Ilie spărgându-i buza.

În mitanul secund scenariul a rămas același, Rapidul o mare ocazie prin Săpunaru în timp ce ”studenții” au avut mai multe situații clare – Remacle în minutul 70, șut de la marginea careului puțin pe lângă poartă, Vlădoiu din câțiva metri trimite, din alunecare pe spațiul porții dar Moldovan respinge.

Momentul ”adevărului”. Pentru Universitatea VAR-ul nu există

Elevii lui Sabău au sperat să dea lovitura în minutul 66, când au cerut penalty la duelul dintre Onea și Oancea. Ce s-a întâmplat ?

Mijlocașul „Șepcilor roșii” a pătruns în careu și a avut prim-planul în duelul cu adversarul. Apărătorul rapidist a intervenit prin alunecare, o „sanie” în concordanță cu vremea și l-a atins pe Dorinel Oancea. Dar ce să vezi…Nici centralul dar nici cei din camera VAR nu au dorit să vadă PENALTY-ul …

Cu 453 de pase reușite față de 167 ale adversarilor ne arată în mod cert cine a condus meciul, a fost echipa pozitivă. Rezultatul final dar mai ales atitudinea arătată de fotbaliștii noștri ne conferă mari speranțe în realizarea obiectivului: Salvarea de la retrogradare !

BRAVO BĂIEȚI ! BRAVO NELUȚU SABĂU !

HAIDE UNIVERSITATEA CLUJ !

P.S. RUȘINE CONSILIUL JUDEȚEAN !

P.S1. RUȘINE ÎNTREGII BRIGĂZI DE ARBITRII !

UNIVERSITATEA CLUJ – FC RAPID 1923 0–0 (0-0)

Superliga, sezon regular, etapa 23

Marcatori: —

Cartonaşe galbene: Bic (43), Oancea (50), Vlădoiu (90), Chipciu (90+5) / Morais (14), Albu (90+1)

Universitatea: Iliev – Ilie, Miron, Simion – Vlădoiu, Bic (64 Filip), Remacle (90+2Gomes), Oancea – Chipciu (cpt.), Stoica (58 Haită), Fúlöp (64 Bălan). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Rapid: Moldovan – Onea Săpunaru (cpt.), Iacob, Morais – Pănoiu, Kait (46 Costache), Albu – Emmers, Dugandzic (87 Luckassen), Ioniţă (87 Seffer). Antrenor: Adrian Mutu

Arbitri: M. Barbu (Făgăraş), C. F. Danşa (Satu Mare), I. L. Bucsi (Sfântu Gheorghe)

Stadion: Dr. Mircea Luca, Cluj Arena, Cluj-Napoca

Posted by cristi_moise

Leave a Reply