Prima victorie în amicale

Traian Alb

 ” U” a obținut prima victorie în partidele amicale, chiar a convins -o repriză-  în partida disputata cu echipa din liga 3, Avântul Reghin, și a arătat suporterilor că se află într-o formă optimă și putem să sperăm la un retur mai bun. Au înscris 5 goluri (Goga 2, Gavra, Mailat și Ștefănescu) și-au creat o sumedie de ocazii etalând un fotbal plăcut ochiului. 

         A doua repriză – fără goluri-, mult mai modestă , cu câteva ocazii și un penalty ratat de Alex Pop a fost caracterizată de Adi Falub ca “foarte slabă”.

           Nu trebuie să ne entuziasmăm foarte mult, este doar o partida amicală, în fața unei echipe modeste, dar totuși s-au văzut trasee de joc și o sumedenie de acțiuni ofensive bine gândite și executate. 

Au evoluat două garnituri diferite:

În prima repriza: Gorcea – Miguel , Telcean, A Mureşan, Neciu – Dican, Barbu – Ştefănescu, Goga, Mailat – Gavra.

Actul secund :  Dur-Bozoancă – Takacs, Paşcalău, Crăciun, Taub – Penescu, Văsălie– A. Pop, Mihalcea, Pîrvulescu – Coman. A mai jucat: Bîrzan venit în probe de la CS Universitatea Craiova, mijlocas central  de picior stânga cu șanse infime de a rămâne).

Au lipsit : Berci si George Florescu accidentați.

    Așa cum anticipam Tordai (revenit la Viitorul) și Roșca (împrumutat foarte probabil la Avântul Reghin) nu vor face parte din lotul echipei pentru returul campionatului. Nici spaniolul Llamas nu a convins și nu mai apare în programul de pregătire al echipei.

       Se caută un vârf de atac, existând discuții avansate cu argentinianul Matias Roskopf (Rapid Bucuresti).

Concluzii partida:

–       O primă repriză bună cu un apetit ofensiv foarte bun și a doua repriză modestă. În prima repriză fundașii laterali au fost în vervă ofensivă si au creeat mereu pericol.

–       Remarcații partidei au fost Barbu (foarte bun și util  pe construcție, va fi vital echipei în retur), Miguel, Neciu (aduce puțin cu Cristi Pojar), Mailat, dar întreaga echipă din prima repriză a avut o evoluție consistentă.

–       Au deziluzionat: Pârvulescu, Pop, Taub, Coman, Mihalcea.

–       Avem un “prim 11” ce joacă mult superior jocului  etalat de echipă în turul campionatului.

–       Avem nevoie de încă un “vârf” , un jucător ofensiv care să îi facă concurență lui Dorin Goga și de încă un portar.

   Luni, 27 ianuarie, Universitatea Cluj va decola spre Cipru, acolo unde va susţine un stagiu de pregătire până pe 7 februarie.

   Se pare ca jucătorii care au evoluat cu Avăntul Reghin la care se adaugă George Florescu vor fi cei deplasați în cantonamentul din Cipru.

Posted by cristi_moise

Leave a Reply