Pierdem primul meci al sezonului pe Cluj Arena. “U”- Poli 0-1


Execuţia lui Sergiu Popovici a făcut diferenţa, luni, în prima partidă disputată de băieţii noştri pe Cluj Arena după o pauză de exact şase luni.

Universitatea continuă să întâmpine probleme pe teren propriu şi în noul sezon. Deşi Adrian Falub a schimbat câteva piese în primul “11” faţă de meciul de la Bacău, iar Gabi Tamaş a riscat şi a evoluat cu meniscul distrus, Politehnica a fost formaţia mai disciplinată pe Cluj Arena. Fostul “student” Mircea Axente a păcălit apărarea “Şepcilor roşii”, a sprintat în flancul drept, însă a întârziat pasa şi Muţiu a reuşit să blocheze (13). Poli nu a mai contat după această acţiune, dar s-a apărat precis, organizat, în timp ce “U” a construit lent, previzibil, singurele ocazii ale primei reprize fiind semnate de Goga (26, 43).

Revenită de la cabine, Universitatea a înghesuit-o în propriul careu pe Poli, vreme de minute bune. Inutil, până la urmă, deoarece, în cealaltă jumătate, Popovici a înscris superb, la vinclu, dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 30 de metri. Mai mult, Axente a fost cât pe ce să închidă tabela (80), pe când Tamaş şi Goga nu au izbutit să îl învingă pe excelentul Borbei, portarul în vârstă de numai 17 ani al Timişoarei, în prelungirile întâlnirii.

Runda viitoare vom juca la Buzău, împotriva Gloriei. Să le ţinem pumnii băieţilor noştri!

“U”: Muţiu – Ilieș (Inacio, 46), Luchin (Golan, 74), Tamaș, Mureșan, Neciu –Negrean, Filip (Novac, 80), Novac (Mânărean. 46) – Goga, Roskopf (Gavra, 68)

Foto: FC Universitatea Cluj

Posted by cristi_moise

Leave a Reply