Petrolul a plecat cu toate punctele de la Mediaș

Universitatea Cluj a pierdut cu scorul de 1-0 meciul disputat acasă, dar la Mediaş, cu Petrolul Ploieşti, în etapa a IV-a a Superligii. Unicul gol a fost marcat de Gheorghe Grozav (23), cu o lovitură de cap cu boltă la colţul lung, din pasa lui Marian Huja.

Arbitrul Andrei Florin Chivulete a dictat penalty pentru Universitatea Cluj la un fault efectuat de Mirko Ivanovski în careu, asupra lui Denis Ispas, în minutul 45+4. Lovitura de pedeapsă a fost ratată de Adrian Bălan. Antrenorul “galben-albaştrilor”, Nicolae Constantin, a fost eliminat pentru proteste, imediat după fluierul de final al primei reprize. “Alb-negrii”, care au fost nevoiţi să plece de pe “Cluj Arena” din cauza Untold Festival, au rămas fără victorie în acest debut de sezon. 

► Erik Lincar: “Din două penalty-uri în ultimele două etape nu am reuşit să marcăm nici unul. O să facem concurs la antrenament, să vedem cine bate mai bine… Vă daţi seama că nu stăm foarte bine cu moralul acum. Am avut şuturi la poartă, dar nu pe poartă. Trebuie să fim bărbaţi şi să fim mai pragmatici ca să obţinem puncte de la Arad, o deplasare foarte dificilă“. 

► Nicolae Constantin: “Aşteptam victoria asta după trei meciuri în care lumea ne-a apreciat jocul şi nu am reuşit să luăm puncte multe! În seara asta nu am mai făcut spectacol, am luat punctele pentru că de ele avem nevoie. Pe noi, jucătorii şi antrenorii, punctele ne ţin în joc. Începem să arătăm bine, ofensiv poate am fi putut mai mult, dar lucrurile vor fi îmbunătăţite. Despre eliminare, nu am avut nici un meci cu arbitrul, nici nu am vorbit cu el, m-a executat de la distanţă, lunetist… De pe bancă mi s-a spus că nu a fost penalti şi eram un pic nervos. Acum urmează meciul cu Rapid. Primul derby din fotbalul românesc. Va fi spectacol în tribune, sigur. O să găsesc o metodă să intru şi eu pe stadion la Rapid, voi găsi un loc unde să stau şi vom lupta pentru puncte acolo“. 05.08.2022, Cluj Napoca, Stadion: “Cluj Arena”, ora: 19:00

Universitatea Cluj – Petrolul Ploiești 0-1

A marcat: 0-1 Gheorghe Grozav (23)# Adrian Bălan de la “U” Cluj a ratat un penalty în minutul 45+4 (şut pe lângă poartă)

“U” Cluj: Brănescu – Baravykas (Ely Fernandes 67), Piţian, Ispas, Pârvulescu – Romário Pires, I. Filip (Boiciuc 77), Purece (R. Romeo 67) – Hofman (Haită 46), Ad. Bălan, Chipciu. Antrenor: Erik Lincar

Petrolul: Vâlceanu – Meijser, Tamaş, Huja – Pashov, Seto (Dumitriu 86), Jair, Ţicu – Cioiu (Tucaliuc 70), Ivanovski (Măzărache 86), Grozav (Cebotaru 76). Antrenor: Nicolae Constantin

Cartonaşe galbene: Chipciu (53), Piţian (78) – Ivanovski (45+4), Ţicu (55), Meijers (66), Vâlceanu (90+1)

 Cartonaş roşu: Nicolae Constantin (46) 

Arbitru: Andrei Florin Chivulete (Bucureşti); arbitri asistenţi: Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava), Andrei Constantinescu (Bucureşti); al patrulea oficial: Iuliana Elena Demetrescu (Râmnicu Vâlcea). Arbitru video: Sorin Costreie (Buftea/Ilfov); arbitru asistent video: Mihai Marius Marica (Bistriţa).

Posted by cristi_moise

Leave a Reply