Pandurii Târgu Jiu- Universitatea Cluj -avancronica statistică-

Cristian Moise

     Pandurii Târgu Jiu este un club fondat în anul 1962 prin fuziunea celor două echipe rivale Flacăra-Unirea și CIL existente în orașul Tîrgu Jiu. Performanța majoră a clubului a fost participarea în grupele Europa League din sezonul 2011-2012. Atunci gorjenii, au jucat chiar pe Cluj Arena meciurile considerate acasă. 

    În decursul timpului Universitatea a evoluat de 10 ori la Târgu Jiu. Bilanțul este 4 victorii “U”, 5 victorii Pandurii Târgu Jiu și un meci terminat la egalitate. Primul meci, la Târgu Jiu a contat pentru șaisprezecimile Cupei României, 03.03.1968, iar “șepcile roșii” au câștigat cu scorul de 2-1. Goluri marcate de Adam și Oprea. Ultima întâlnire a fost în sezonul precedent. Universitatea s-a impus cu scorul de 5-1. Dintre marcatorii noștri doar Goga și Gavra se mai află în lot.

     Acest sezon pare unul ratat pentru ambele formații. Pandurii aflați doar pe locul 18 în clasament, tocmai “l-au uns” antrenor principal pe Tiberiu Bălan. Acesta se află la primul meci în calitate de principal al unei echipe de seniori. Tiberiu Bălan a fost crescut la Centrul de Copii și Juniori al Universițății Cluj și îi are în lot pe următorii fotbaliști care au trecut la rîndul lor pe la “U”: Iulian Dinu,Paul Chiș, Alexandru Trancă și Patrick Popescu.

     Odată cu acest meci gorjenii își inaugurează arena nouă. Conducătorii clubului au declarat că prin acest gest doresc să mulțumească Universității pentru că le-au permis să evolueze pe stadionul lor. Universitatea Cluj se află pe locul 17, are nevoie disperată de cele 3 puncte pentru a evada din zona fierbinte a clasamentului. 

Haide “U” !

Posted by cristi_moise

Leave a Reply