Ne întoarcem fără puncte de la Ploiești

Universitatea Cluj a fost învinsă de echipa ACS Petrolul 52, scor 0-2. Meciul s-a disputat pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti şi a contat pentru cea de-a nouăsprezecea etapă a sezonului regular al Superligii.

Prima parte a întâlnirii a fost relativ echilibrată fiind consemnate câte o ocazie de gol în contul fiecărei combatante. Astfel, şutul lui Thiam de la 17 metri a ocolit de puţin bara porţii ploieştene (minutul 19). De partea cealaltă, reluarea lui Borţa din minutul 36 nu a nimerit cadrul porţii clujene. Totuşi, gazdele au trecut în avantaj în minutul 45+3 atunci când Meijers a reluat cu capul centrarea din corner a lui Budescu. Jucătorii alb-negri au solicitat la acea fază un fault în atac asupra lui Simion. Tabela a indicat la pauză scorul de 1-0 pentru lupii galbeni.  

La şapte minute de la revenirea de la cabine şutul la colţul lung al lui Grozav din 15 metri lateral dreapta s-a dus pe lângă poarta apărată de Iliev. Budescu a executat în minutul 57 scurt o lovitură liberă până la Ţicu care a reluat spre poarta clujeană dar Iliev a intervenit şi a respins în lateral. Purece, intrat la pauză, a încercat un şut de la circa 25 de metri dar Leitner a reţinut (minutul 64). Portarul gazdă a reţinut şi reluarea lui Horşia din minutul 76 din interiorul careului mare. În ultimul minut regulamentar Iliev a intervenit salvator la Talvares Silva, însă goalkeeper-ul alb-negru s-a văzut nevoit să se declare învins de execuţia lui Cioiu, atacantul ploieştean profitând de o gafă imensă a lui Ispas (minutul 90+4). Fluierul de final al centralului Colţescu a consemnat cea de-a noua înfrângere a echipei fanion a Ardealului, scor 0-2.

„Şepcile roşii” vor evolua în cadrul celei de-a douăzecea etape împotriva echipei UTA Arad. Partida va avea loc pe teren propriu duminică, 11 decembrie, începând cu ora 14:30.

Între timp va avea loc şi cea de-a treia partidă din Grupa C din Cupa României meci în care alb-negrii vor întâlni pe teren propriu echipa FC Rapid 1923. Această partidă va avea loc miercuri, 7 decembrie, începând cu ora 20.

ACS PETROLUL 52 – UNIVERSITATEA CLUJ 2–0 (1-0)

Superliga, sezon regular, etapa 19

Marcatori: Meijers (45+3), Cioiu (90+4)

Cartonaşe galbene: — / Remacle (77)

Petrolul: Leitner – Lima Santos, Meijers, Huja – Borta, Tavares Silva, Seto, Ţicu (cpt.) – Grozav (88 Dumitriu), Budescu (77 Cioiu), Măzărache. Antrenor: Nicolae Constantin

Universitatea: Iliev – Vlădoiu, Piţian, Ispas, Briceag – Simion (60 Bălan), Filip (cpt.), Bic (46 Purece) – Haită (46 Horşia), Fülóp (46 Fernandes), Thiam (74 Remacle). Antrenor: Eugen Neagoe

Arbitri: S. Colţescu (Bucureşti), A. Popescu (Craiova), M. Badea (Râmnicu Vâlcea)

Stadion: Ilie Oană, Ploieşti

Posted by cristi_moise

Leave a Reply