Mișcări “ardelenești”

Traian Alb

 La “U” Cluj lucrurile se mișcă, exact asa cum sunt considerați ardelenii, molcom, conducerea îi exact cum îi bancul acela cu ardelenii- Ioane vezi că îți mănâncă câinele slănina, iar răspunsul lui Ioan este “apoi nu îi bai, cuțitul îi  înca la mine”.

       După un an 2019 dezamăgitor pentru suporteri, chiar dezastruos din luna iunie,  ne așteptam ca conducerea să fie mai incisivă, mai dinamică și  mai eficace.  Dar -ca de obicei în ultimii ani- stăm bine la capitolul  promisiuni , la stabirea de obietive dar, și mai prost la capitolul rezultate.          

       După ce în ultimele 2 luni, conducătorii s-au plâns de lotul modest calitativ dar și cantitativ, poate pe bună dreptate, și se critică excesiv și neconstructiv nivelul fotbaliștilor,  noi suporterii asteptăm  cu interes finalul anului 2019 pentru a vedea noua abordare și o sumedenie de  noutăși la echipă. Momentan- conducătorii noștri în afară de lucruri mărunte, acuze în diferite direcții  și câteva promisiuni,  lucrurile cu adevarat concrete par încă în așteptare.

     Iată  totuși câteva noutăți:

1. Am “scăpat” de Tiago Gomes (un  fotbalist bun, fost international, dar cu probleme fizice), Ceitil (un fotbalist dârz și puternic dar cu carente tehnice), Miranda un fotbalist ce execută bine fazele fixe, dar care a parut în scădere de turație) și Guedj (un fotbalist cu calități fizice bune, dar care necesită acomodare). Momentan lotul nu este doar slab, acum îndeplinește conformitatea cu locul ocupat .

2. Se dorește rezilierea contractului lui Kay și altora (Tordai, Rosca), iar cu  alții negociază reducerea salarilor (Inacio fiind cap de lista).

3. Noul preparator fizic este fostul antrenor secund, Turcu Lucian, despre care referințele noastre sunt bune.

4. Zsolt Szilagy este noul team manager. Succes  Sisi și suntem siguri că e o mișcare pozitivă.

5. Jucătorii au intrat în vacanță din 18.12.2019.Antrenamentele se reiau în data de 13.01.2020.

6. Nu se știe de nici  un transfer, domnul Daniel Stanciu se exprimă în felul următor prioritatea este să scăpam de “balastul existent” și apoi sigur vom găsi fotbaliști pentru completarea lotului”, în timp ce Adi Falub îl contrazice spunând “jucătorii noi sunt greu de convins”,  din informațiile noastre Marius Coman se va intoarce din ianuarie la echipă.

7. Este posibilă prezența în data de 13.01.2019 la pregatire a jucătorilor  Adrian Micas, Mihai Cohan dar și a doi jucători de atac sub 20 de ani, din județul Maramureș.

8. Ne-au părăsit preparatorul fizic- Riccardo Proietti- și doctorul Alexandru Buza, despre care noi credem ca au fost adusi la Cluj , cașsi alții în această vara, doar pentru “golirea surplusului din caserie”.

         Pronosticul nostru este că în data de 13.01.2020, desi de 3 luni se tot promite o schimbare,  la pregătirii o să avem lotul conturat mai puțin de 60 %. O mulțime de lucruri ce o să fie încă în suspans. 

           Fără să dorim să jignim pe nimeni, după declarația  domnului Stanciu de la TV retrogradarea sportiva a lui U Cluj  nu este o tragedie” dorim s-ăl  contrazicem și  îi răspundem următoarele:  o tragedie este deja ce s-a întamplat la club din iunie, o retrogradare ar însemna APOCALIPSA.

Posted by cristi_moise

Leave a Reply