Meci nebun la Sibiu. Victorie meritată

Ieri, ”Șepcile roșii” au surclasat echipa din Sibiu atât la nivelul susținerii -fondul sonor- cât și a rezultatului final. În sfârșit, am avut și noi decizii corecte VAR. După 28 de etape sperăm că Universitatea a ieșit definitiv din zona minată a clasamentului.

Neluțu Sabău a ales pentru acest meci o formulă de joc cu 3 fundași centrali – Martic, Ilie, Ispas-, sprijiniți pe flancuri de Oancea și Chipciu, în fața lor Romario Pires, iar pe pozițiile de interi -Bic, Filip-, în spatele singurului vârf (Thiam) s-a aflat Dan Nistor.

În prima repriză, calitatea mijlocașilor noștri a fost decisivă în exprimarea echipei, iar cifrele spun totul, am avut posesie 59 %, 3 șuturi pe poartă, 5 cornere iar portarul Letica a avut 2 intervenții la șuturile lui Mamadou Thiam. Doi dintre minunații mijlocași ai noștri, au reușit să producă o fază memorabilă care a dus la marcarea singurului gol din acest meci. În minutul 10, Dan Nistor ia o acțiune pe cont propriu se ”debarasează” de 3 adversari și centrează în ”gura” porții, unde se afla Filip (perfect poziționat) care reușește să introducă mingea în poartă cu călcâiul.

La pauză Măldărășanu introduce un atacant (Iancu) în locul unui fundaș (Bejan) iar presiunea la poarta Universității a crescut. Cumva, deliberat am așteptat adversarul, cu toată echipa în zona propriului careu. Până la final, trei decizii VAR au fost decisive în stablirea rezultatului final. Prima decizie (pro ”U”), la golul marcat de Balaure -min.70-, acesta a primit centrarea de gol de la un fotbalist care se afla în poziție de offside în momentul recepționării balonului. În minutul 82, la o minge aeriană Andi Gorcea sare dar lovește cu genunchii un adversar, VAR-ul intervine, iar decizia este penalty pentru sibieni dar tot portarul nostru reușește să pareze șutul lui Babic. Ultima decizie a VAR-ului a fost favorabilă Universității. Atunci s-a analizat un presupus henț în careu făcut de Romario Pires. Arbitrul Istvan Kovacs, ”șeful” VAR-ului a decis că nu se impune iar imediat a venit FLUIERUL FINAL care a consfințit o mare victorie a UNIVERSITĂȚII CL”U”J.

Statistica meciului arată cifre echilibrate atât la posesie, pase reușite, ocazii de gol dar și șuturi la poartă. Pentru noi înseamnă enorm această victorie care a urcat echipa până pe locul 9.

CINSTE VOUĂ !

NUMAI ”U” !

AFC HERMANNSTADT – UNIVERSITATEA CLUJ 0–1 (0-1)

Superliga, sezon regular, etapa 28

Marcatori: — / Filip (10)

Cartonaşe galbene: Bejan (37), Petrescu (39), Paraschiv (45+1), Ene (87), Stoica (90+6) / Gorcea (84)

Hermannstadt: Letica – Stoica, Bejan (46 Iancu), Ene – Butean, Biceanu, Alhassan (56 Limaj), Opruţ – Petrescu (cpt.) (56 Balaure), Paraschiv, Popescu. AntrenorMarius Măldărăşanu

Universitatea: Gorcea – Martić, Ilie, Ispas, Oancea (80 Goranov) – Chipciu (cpt.), Filip (80 Remacle), Pires, Bic – Nistor (88 Fúlöp), Thiam (66 José Gomes). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Arbitri: S. Colţescu (Bucureşti), A. Popescu (Craiova), A. Constantinescu (Bucureşti)

Stadion: Municipal, Sibiu

Posted by cristi_moise

Leave a Reply