Lanterna roșie se înclină în fața Șepcilor roșii

Pe un teren execrabil dar și cu foarte mulți absenți -din diverse motive- Eugen Neagoe a reușit să-și cravașeze elevii spre o victorie atât de necesară. Genială a fost introducerea la pauză a lui Ștefan Vlădoiu și Lorand Fülöp care au creionat cea mai frumoasă fază a meciului, cel din urmă a marcat unicul gol al meciului.

Prima șansă de gol a aparținut Universității. În Min 16– Ely Fernandes reia cu capul pe lângă poarta adversă, din centrarea lui Chipciu. Min 24. Ocazie Chindia. Neguţ semnează şansă de a marca pentru oaspeţi, dar şutul său nu găseşte drumul spre gol. Prima repriză s-a terminat la egalitate (0-0) cu toate că studenții au avut o posesie mult peste adversari.

Min 53. dâmbovițenii obțin ușor o lovitură liberă la marginea careului, iar Nasser Chamed șutează spre poartă, iar mingea trece foarte aproape de bara din stânga lui Andi Gorcea. În Min 58. tot Chindia are o șansă bună, Neguţ scapă spre poarta adversă, dar nu reuşeşte să finalizeze cu gol acţiunea. Doi dintre fotbaliștii introduși la pauză de Neagoe (Vlădoiu și Fulop) reușesc să colaboreze în Min 63 la deschiderea scorului. Fulop scapă ușor de marcajul fundașilor adverși iar după o centrare perfectă a lui Vlădoiu marchează cu latul. 1-0. În ultimele minute Chindia a mai avut două șanse de a egala dar la final studenții noștri au fost cei care s-au bucurat.

Ciferele meciului:

  1. Golul marcat de Lorand Fulop reprezintă primul al sezonului pe care Universitatea îl punctează în cel de-al-II-lea mitan.
  2. Mamadou Thiam a debutat pentru Șepcile Roșii.
  3. Alex Chipciu pentru prima dată căpitanul echipei.
  4. Pentru meciul cu Chindia, studenții au avut cel mai mare număr de indisponibili din acest sezon. Neagoe nu s-a putut baza pe 7 Fotbaliști: Iliev și Horșia (răciți), Romario (suspendat), Pițian, Tescan, Mitrea, Romeo (toți accidentați sau aflați în perioada de recuperare).

În etapa a-XII-a Șepcile Roșii se vor deplasa la Botoșani unde vor întâlnii pe echipa din localitate care a încasat 7 goluri în această rundă de la Sepsi. Meciul se va disputa luni, 03 octombrie de la ora 18:00.

FELICITĂRI EUGEN NEAGOE ! FELICITĂRI DRAGI FOTBALIȘTI !

UNIVERSITATEA CLUJ – CHINDIA TÂRGOVIŞTE 1–0 (0-0)

Superliga, sezon regular, etapa 11

Marcatori: Fülöp (63)

Cartonaşe galbene: Simion (10), Chipciu (38), Fernandes (55), Gorcea (90) / Chamed (45), Akhmatov (76)

Universitatea: Gorcea – Chipciu (cpt.), Ilie, Ispas, Briceag – Bic, Simion (46 Vlădoiu), Purece (49 Remacle) – Haită (65 Filip), Bălan (46 Fülöp), Fernandes (84 Thiam). Antrenor: Eugen Neagoe

Chindia: Căbuz – Căpuşă, Celea, Fernandez, Dumitraşcu – Akhmatov (79 Cooper), Vorobjovas – Şerban (64 Jipa), Chamed (68 Grubac), Neguţ (68 Popadiuc) – Popa. Antrenor: Dumitru Adrian Mihalcea

Arbitri: A. Antonie (Bucureşti), I. l. Bucsi (Sfântu Gheorghe), F. Tunyogi (Zalău)

Stadion: Gaz Metan, Mediaş

Posted by cristi_moise

Leave a Reply