Înnoptăm pe podium

După un meci extrem de tacticizat, ”U” reușește să câștige, meciul cu liderul Universitatea Craiova, prin golul marcat, de ”rezerva” Alex Pop din afara careului. În urma acestui rezultat ”Șepcile Roșii” urcă provizoriu pe locul 3 în clasament.

La fel ca în celelalte meciuri din 2021, Costel Enache a abordat acest meci, în sistemul 1-3-4-3 care pe fază defensivă s-a transformat în 1-5-4-1. Surpriza echipei de start a constat în coborârea pe linia defensivă a căpitanului Ioan Filip (în locul lui Răuță). ”Mișcarea” s-a dovedit inteligentă deoarece căpitanul a adus un plus pe faza de construcție.

În primul mitan de la studenți s-au remarcat Nicolae Pârvulescu și Cristian Gavra care a jucat bine pe postul de ”pivot” iar în urma unui clinci cu un adversar s-a ales cu un veritabil cucui. Ambele echipe au fost precaute și nu s-au lăsat descoperite în apărare. La pauză scorul a fost 0-0.

Studenții au ieșit mai hotărâți de la cabine. În primele minute au avut câteva atacuri din care au obținut cornere periculoase pentru buturile oltenilor. După două intervenții excelente ale lui Muțiu, la o fază de atac, Acka îi așează -cu capul- o minge lui Alex Pop, care șutează din prima, de la 20 de m. fără șanse pentru portarul craiovean. 1-0 iar din acel moment oltenii s-au năpustit spre poarta noastră. Până la final tot ”Șepcile roșii” au avut cea mai clara ocazie de gol, când au scăpat 3 la 2 pe un contraatac dar Negrean a dat o pasa slabă în loc să încerce un șut.

U CLUJ: Muțiu – Dican, Telcean, Filip- Pârvulescu, Acka, Ribeiro (’88 Negrean), Taub- Meșter (’77 Sburlea), Gavra (’77 Chuca Ogbu), Golan (’63 A. Pop).

Felicitări antrenorului Costel Enache care a reușit să-și motiveze fotbaliști dar a fost și inspirat cu schimbările efectuate. Cu cele 3 puncte de azi, Universitatea urcă cel puțin până mâine pe podiumul ligii a-2-a.

HAIDE UNIVERSITATEA !

Posted by cristi_moise

Leave a Reply