Gânduri de la foști și actuali “U”-iști . Astăzi, Dan Șomcherechi

Cristian Moise

Dorim să fim o alternativă de informare pentru cei cu sânge alb-negru. Asta am spus de la început. Astfel, ieri am stat de vorbă cu Danuț Șomcherechi. Fostul fundaș central al echipei noastre nu-și ascunde dragostea pentru șepcile roșii pe contul de facebook, unde apare într-o fotografie pe vechiul Ion Moina. În acest material găsiți un interviu despre Universitatea din postura de jucator de fotbal, despre promovarea din 2007, dar și dorințele ascunse.

    Dan Șomcherechi a debutat pentru „U” în returul sezonului 2005-2006. Mai exact, 11 martie 2006, într-o înfrângere la Reșita, scor 0-1. Leo Grozavu, antrenorul echipei, a folosit următoarea echipă: Suciu- Suller, Iodi, Șomcherechi, Ungurușan- Mihu, A. Mureșan (Cl. Moldovan ’88)- Găldeanu ( ’58 Jula II), Giurgiu (’70 Goga), Buș- Szekely.

    Sezonul următor, 2006-2007, insă, avea să fie unul memorabil. Dan Șomcherechi a fost titular în 22 de meciuri, iar Universitatea promova după 7 sezoane în prima ligă. În total, fotbalistul originar din Baia Sprie a strâns 35 meciuri în care a marcat 3 goluri pentru U. Ultimul său meci a fost la Lupeni, în ultima etapă a sezonului. “U” s-a impus cu scorul de 1-0, gol Borza. Antrenorul Adrian Falub a folosit următoarea formulă: B. Fărcas- Tauț, Șomcherechi, Mureșan, Neicu- Vâscan, Lircă- Buș (’88 Dobrău), Morar (’67 Țene), Borza (’82 Sântejudean)- Suciu.

4everUCj: . 1) Ce echipe ați mai antrenat până în 2019?

DȘ: 1. Am antrenat echipe de juniori, Under 13, Under 15, Under 17, Under 19, toate din Baia Mare, cu rezultate foarte bune.

4everUCJ: 2) Ce obiective aveți la noua echipa din Arad?

DȘ 2. La Național Sebiș voi incerca să fac o echipă tânără, care să cuprindă jucatori cu vârste între 18 și 24 de ani. Acest lucru, ca prim pas, însă, principalul nostru obiectiv este clasarea pe locurile 1-3!

4everUCJ 3) La grupele de copii și juniori ale clubului „U” au ajuns și cativa jucători din Baia Mare. Ați avut vreo contribuție în acest sens?

DȘ: 3. Bineînteles, am adus la „U”Cluj trei jucători crescuți și antrenați de mine, Raul Negreanu, Adrian Balha și Mihai Cohan.

4everUCJ 4) Ați văzut meciul cu Paok?

DȘ: 4. Am văzut meciul cu Paok Salonic, cum de altfel urmăresc toate meciurile lui U!

4everUCJ 5) Ați contribuit la o promovare cu „U”. Ce vă aduceți aminte din acel sezon?

DȘ: În sezonul 2006 -2007, incheiat cu promovare în liga 1, am fost jucător de bază al echipei. Îmi aduc aminte tot, parcă a fost ieri, însa ar fi prea multe de spus. Impresionant a fost când, matematic, am promovat, făcând un îndeajuns 0-0 acasă cu Mioveni. Atunci, suporterii au dat gardul jos, tăindu-l în noaptea dinaintea meciului și au invadat terenul. Apoi, nu am cum să uit drumul până în centru împreuna cu galeria și baia din fântâna de la statuia lui Avram Iancu! Au fost momente unice pentru mine, amintiri de neprețuit ! . Dragostea și susținerea suporterilor au existat în absolut toate meciurile, indiferent că erau acasă sau în deplasare !

4everUCJ 6) Mai țineți legătura cu unii dintre foștii colegi de la U?

DȘ Sigur ca da! Mai vorbesc din când în când cu Cordoș, Giurgiu, Stoianof, Călin Moldovan, Claudiu Moldovan, Ovidiu Tâlvan, Ianoș Szekely si Marius 

Popescu. Cu ei mai țin legatura, aducându-ne aminte de momentele frumoase petrecute împreună, bineânțeles, în minunatul tricou al „Universității”Cluj! Mă uit acum la aceste nume și îmi dau seama că eram un grup unit, o echipa puternică! O, tempora

4everUCJ 7) Aveți un mesaj pentru suporterii Universității, acum la „centenar”?

O, Doamne, cum să nu! Mi-e dor de voi, de cântecele voastre, de dragostea voastră, de pasiunea voastră, să rămâneți mereu aceeași, să credeți în echipă! Îmi doresc ca visul promovării să fie din nou realizat! Cu siguranță, inima mea va vibra mereu alături de a voastră! Vă îmbrațișez pe toți! Să rămâneți mereu alături de culorile acestui minunat simbol! La mulți ani, „Universitatea” Cluj!

PS : Am început fotbalul la juniori, am parcurs etapele pas cu pas și am ajuns la seniori, muncind din greu. Acum, am ajuns, iată, să antrenez, neputând să stau departe de fenomenul fotbal. Ar fi minunat să pot antrena cândva „U” Cluj! Vă respect, vă admir, vă iubesc!

4everUCJ: 8) Mai doriți să adăugați ceva, un gând, întregii „suflări” “U”-iste?

DȘ: „ Haide „U”, haide”U” !!!

Unica iubire pentru noi ești tu!”

Dan, îți dorim mult succes în activitate. Te așteptăm pe viitor să te întorci acasă !

Posted by cristi_moise

Leave a Reply