Dunărea Călărași-Universitatea Cluj -avancronica statistică-

Cristian Moise

Fotbalistul Adrian Falub a contribuit la eliminarea echipei din Călărași

    Doar o singură dată, “Șepcile Roșii” au mai evoluat într-un meci oficial la Călărași. În iarna anului 1993, cu Adrian Falub printre titulari, Universitatea a eliminat, în șaisprezecimile Cupei României, formația Sportul Călărași. După prelungiri scorul a fost egal (0-0) dar echipa noastră a făcut diferența la penalty-uri (5-3). Au marcat atunci: L. Paul, Dican, M. Popescu, Dobrotă, și Predatu. 

Început slab pentru ambele echipe. Dunărea Călărași are în componență mulți fotbaliști care au evoluat la “U”

    Dunărea Călărași este proaspăt retrogradată din prima ligă. Valoarea lotului călărășean este de 3,24 mil. EURO. Antrenorul echipei, Cristi Pustai are și un jucător-vedetă, iordanianul Tha’er Bawab crescut de Real Madrid dar care a trecut și prin curtea echipei Barcelona B. În primele 6 etape Dunărea Călărași a acumulat 5 puncte fiind prima echipă, peste linia de retrogradare. Miercuri, Dunărea a fost eliminată, din Cupa României, de către Rapid București. 

    Fotbaliștii care au jucat și pentru Universitatea: Alin Mutu, Robert Boboc, Radu Crișan (toți 3 crescuți de “U”), Bogdan Șandru și Gaston Mendy. Dintre aceștia, senegalezul Mendy are, cu 60 de prezențe, cele mai multe meciuri în tricoul alb-negru.
Managerul Adrian Falub dorește 3 puncte 

    10 luni și 28 de zile au trecut, de la ultimul meci de campionat, în care Adrian Falub a stat pe banca Universității. Mai exact, după meciul din deplasare de la Ripensia Timișoara (scor 1-1),  i s-a cerut demisia deși echipa era neînvinsă de 8 meciuri.

     În noul mandat, antrenorul originar din Dej, are responsabilități de manager sportiv. El se va ocupa de pregătirea echipei până în momentul aducerii unui antrenor principal. Adrian Falub are un total de 105 meciuri pe banca tehnică a studenților.

    Universitatea a câștigat, miercuri la Sîntion (Bh), meciul din Cupa României iar moralul fotbaliștilor sperăm că a crescut. Lotul Universității a plecat aseară, cu avionul spre București. Meciul de azi, contează pentru etapa a VII-a din Liga II-a. 

Cifre rotunde:

* Cosmin Dur-Bozoancă înaintea meciului 40 pentru Universitatea

* Pentru Carol Taub urmează meciul 30.

HAIDE “U” !!!

Posted by cristi_moise

Leave a Reply