O legendă, un mit, Dorin Goga te-am iubit !

Ultimul mare fotbalist crescut de Universitatea Cluj a decis să își pună ”ghetele în cui”. Provenit dintr-o generație de excepție din care au mai făcut parte fotbaliști precum: Octavian Abrudan, Răzvan Cociș sau Dan Codreanu, Dorin Goga a încântat prin stilul său de joc publicul clujean. Dintre cele 19 sezoane ca fotbalist profesionist, în 11 ediții de campionat a fost, echipier al studenților clujeni.

Primul capitol

Activitatea lui Dorin Goga la Universitatea se poate prezenta cronologic în două capitole. În prima parte, anii 2002- 2008, a jucat în tricoul Șepcilor roșii în 5 sezoane de Liga 2 și un sezon de Liga 1, adunând un total de 128 de meciuri în care a marcat 36 de goluri. În sezonul 2007-2008, Universitatea Cluj a retrogradat în eșalonul secund dar prestațiile deosebite i-au adus lui Dorin Goga un transfer la Poli Timișoara. Suma de 1,5 milioane de EU prin care timișorenii și-au asigurat semnatura lui Goga, a rămas peste timp, cel mai important transfer realizat de ”U”.

15.03.2003- Debutul

La vârsta de 18 ani, 8 luni și 12 zile (sezonul 2002-2003), Dorin Goga debutează pentru Universitatea în meciul de acasă contra echipei Extensiv Craiova. ”Studenții” s-au impus cu scorul de 3-0. Pentru echipa condusă atunci, de tandemul, Dan Anca- Mircea Cojocaru au marcat 3 colegi din generația lui Goga (Codreanu, Florescu, Harmath).

01.11.2003- Primul Gol

În sezonul 2003-2004, în deplasarea de la Mediaș, Universitatea opține un egal (scor 2-2), iar ultimul gol al Universității a fost marcat de Dorin Goga în minutul 84. Antrenorul Mircea Cojocaru ajutat de Cristinel Pojar a folosit următorii fotbaliști:

Oltean- Ciurar, Szilagyi, Vatavu, Tarlea- Abrudan, (’46 Damian), Giurgiu- Florescu (’80 Goga), Cocis, Szekely (’58 Muresan)- Codreanu

29.07.2007- Debut cu gol în Liga 1

După cinci sezoane în Liga 2, Dorin Goga promovează în prima divizie cu Universitatea. Debutul a fost excelent, în minutul 44 al întânirii cu Pandurii Târgu Jiu a marcat iar rezultatul final a fost 1-1. Antrenorul Adrian Falub a folosit următorii fotbaliști:

M. Tudor- Cordos, Ungurusan, M. Jovanovic, Hong Park, Sabo (’85 C. Suciu), Goga, Bolohan, Olah, N. Jovanovic(’78 Negrean), Savu (’63 Ghindaru)

Capitolul 2. Recunoștința

Sezonul 2015-2016 a fost unul extrem de greu pentru Universitatea Cluj. După lungi termene la tribunal, și cu datorii imense s-a declarat falimentul echipei. În vara anului 2016, studenții au fost nevoiți să renască din ”propria cenușă” din Liga 4 a fotbalului românesc. Managerul Ioan Ovidiu Sabău a apelat pentru a da stabilitate și consistență proiectului la mai mulți fotbaliști care au crescut și învățat fotbal la Academia Universității. Doar 4 fotbaliști au răspuns pozitiv: Dorin Goga, Alexandru Păcurar, Gabriel Giurgiu și Octavian Abrudan.

10.09.2016- Gol la primul meci după revenire

După mai bine de 8 ani de la plecare, Dorin Goga a marcat două goluri în victoria 12-0 cu Unirea Triteni. La acest meci antrenorul Marius Popescu a folosit următorii fotbaliști:

Man (46 Pop)- Fizesan, Abrudan, Candea, Hampea- Giurgiu, Pacurar (’55 Kilin), Lemac, Hatiegan (’80 Pintea)- Goga, Bercea (’70 Pop Solovastru)

După acest joc au urmat alte 5 meciuri consecutive în care Goga și-a trecut numele pe lista marcatorilor iar la finalul sezonului echipa a promovat în Liga 3.

În sezonul 2017-2018 a fost unul dintre cei mai importanți fotbaliști care au ajutat echipa la promovarea în Liga 2. De neuitat meciul din optimile Cupei României, când Dorin Goga a marcat golul Universității (1-1 după 90 de minute) în confruntarea cu Dinamo București. Din păcate, ”câinii roșii” au fost cei care au continuat în competiție. Adrian Falub a folosit atunci următoarea echipă:

Albut- Takacs (‘100 Hâmpea), Abrudan, Onicaș (’18 Greu), Cordoș, Manu- Ursu, Florescu, Giurgiu, Goga- Lemnaru (’21 Lemac, ’79 Chiș)

În al doilea ”descălecat” -2016-2021 -Dorin Goga a evoluat în 121 de meciuri în care a marcat 92 de goluri.

Legenda DORIN GOGA

Antrenorii la juniori pe care i-a avut la Universitatea Cluj: Alexa Uifăleanu, Mircea Cojocaru

Antrenorii la seniori pe care i-a avut la Universitatea Cluj: Dan Anca, Mircea Cojocaru, Ion Marin, Leo Grozavu, Adrian Falub, Gheorghe Mulțescu, Alpar Meszaros, Marius Popescu, Bogdan Lobonț, Cristi Dulca și Costel Enache

Competiții în care a evoluat pentru Universitatea Cluj: Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 4, Cupa României, Meciuri de baraj.

Competiții în care a marcat pentru Universității Cluj: Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 4, Cupa României, Meciuri de baraj.

Număr total de meciuri la seniori pentru Universitatea Cluj: 249

Total număr goluri pentru echipa de seniori: 128

Titluri de golgeter pentru echipa de seniori a Universității Cluj: 5

Campionat național la Juniori A câștigar cu Universitatea Cluj: 1

A fost talentat dar și capricios, a marcat din poziții imposibile dar a și ratat când ne așteptam mai puțin. Un ”fin dribleur” Dorin Goga, a fost capitanul Universității în nenumarate meciuri. A îmbrăcat tricoul naționalei într-un singur meci. Pentru toate aceste lucruri și multe altele a fost iubit necondiționat de suporterii echipei.

Dorin Goga, pentru tot ceea ce ai făcut pentru Universitatea Cluj, 4everucluj.ro îți mulțumește.

Respect DORIN GOGA !

Posted by cristi_moise

Leave a Reply