Dican aduce liniștea

Cu două etape înainte de finalul sezonului, Universitatea a scăpat de grijile unui posibil baraj pentru rămânerea în liga secundă. Victor Dican cu două goluri marcate și un penalty obținut a fost, fără îndoială, omul meciului.

Întâlnirile din ultima săptămână dintre Ovidiu Blag (managerul general) vs Costel Enache și componenții lotului Universității au dat roade. Meciul a debutat într-o notă de dominare a ilfovenilor, dar după câteva ocazii irosite, ”studenții” clujeni au deschis scorul. În urma unei lovituri libere (min.31), Victor Dican s-a aflat la locul potrivit și a trimis mingea la colțul lung. Prima repriză s-a terminat în avantaj pentru ”Șepcile roșii”.

Costel Enache a făcut câteva schimbări inspirate la pauză introducându-i pe Ilieș și Negrean. Acest lucru a schimbat angrenjul echipei, Pârvulescu a urcat pe postul de extremă dreapta iar pe postul de fundaș dreapta a evoluat Ileș. Cu această formulă Universitatea a fost mult mai prezentă în fața porții adverse. Ogbu și Pârvulescu au ratat câteva situații excelente de a marca. În minutul 75, Dican este insistent, presează portarul advers care faultează dar Ioan Filip ratează penalty-ul. Cu două minute înainte de final, același Victor Dican se poziționează perfect în careul de 6 metrii advers, primește o pasă cu capul, de la Tudor Telcean, și realizează dubla.

După jocul prestat de echipa noastră, se pare că antrenorul Costel Enache a reușit să revitalizeze o echipă aflată în derivă. Pe lângă Victor Dican s-a remarcat și Ioan Filip. Cu toate că a ratat un penalty, Filip a fost căutat, mai mereu de colegi, la fazele ofensive ale echipei. A reușit să gestioneze foarte bine multe faze de joc atât pe faza de apărare cât și pe atac.

HAIDE UNIVERSITATEA !

Universitatea Cluj – Metaloglobus Bucureşti 2–0  (1-0)

„U” Cluj: Muţiu – Dican, Telcean, Luchin – Pârvulescu (89 Chacana); Acka (46 Negrean), Filip, Taub – Meşter (46 Ilieş), Golan (81 Ribeiro), Ogbu (62 Pop). Antrenor: Costel Enache 

Metaloglobus: Nedelcovici – Ciubotaru (72 Chiriac), Lung, Cazan, Coman – Lungu (62 Cicâlteu), Sota Mino, Sava (72 Aguinaldo) – C. Herea, Bolohan (62 Covalciuc), O. Herea (88 Botic). Antrenor: Gabriel Manu 

Arbitri: S. Mavriche (Bacău), M. A. Noroc (Botoşani), A. A. Roman (Târgu Neamţ) 

Posted by cristi_moise

Leave a Reply