Derby studențesc

Azi pe centralul craiovean, cele două Universități (din Craiova și Cluj) se înfruntă într-un meci clasic, în a XXIV-a etapă a SuperLigii. Brigada de arbitrii va fi compusă din: Adrian Cojocaru (Galați), Tunyogi Ferencz (Zalău – Sălaj), Vornicu Adrian (Iaşi – Iaşi). Arbitru VAR Hațegan Ovidiu (Arad), Iorgulescu Petruța (Buftea-Ilfov). Meciul va începe la ora 20:00 și va putea fi urmărit doar din fața micilor ecrane pe posturile DigiSport 1, OrangeSport și Prima Sport TV.

Scurt istoric

FC Universitatea Craiova este un club de fotbal din România, fondat în anul 1948 care evoluează în prezent în SuperLiga României..

Este – alături de CS Universitatea Craiova (2013) – una dintre cele două entități care afirmă istoria echipei de fotbal originale a Universității Craiova, care a fost fondată în 1948 ca secție a clubului sportiv CSU Craiova. În 1991, după ce clubul sportiv și-a dizolvat departamentul de fotbal, FC Universitatea Craiova i-a luat locul în prima divizie, cu întregul patrimoniu al secției de fotbal. Clubul a câștigat o Cupă a României și a fost vicecampioană în două rânduri, după care a fost preluată de o societate pe acțiuni care a schimbat de mai multe ori patronatul până când, pe când era în proprietatea lui Adrian Mititelu, a fost dezafiliată de la FRF din cauza unui litigiu.

preluare integrală WIKIpedia

Palmares direct

Primul meci disputat între cele două echipe a avut loc la Cluj Napoca în cadrul etapei a III-a din Divizia A, la data de 13 septembrie 1964. Atunci, ”Șepcile roșii” pregătite de Andrei Sepci & Robert Cosmoc s-au impus cu scorul de 5-0. Golurile au fost marcate de: Mihai Adam (2 goluri), Mircea Neșu, Mureșan (penalty) și Alexandru Vasile.

De-a lungul timpului cele două echipe s-au întâlnit în Liga 1, Liga 2 și Cupa României.

Ultimul meci dintre cele două echipe s-a jucat în acest sezon, la Mediaș, iar elevii pregătiți de Erik Lincar au terminat la egalitate, scor 1-1 cu ”omologii” din Craiova.

Cifrele directe

  • 68 -numărul total de meciuri
  • 19 victorii are Universitatea Cluj
  • 7 goluri marcate de Mihai Adam- golgheterul lui ”U”

Meciul de azi

În acest moment craiovenii se află pe locul 12 cu 24 de puncte în timp ce studenții clujeni sunt pe locul 14 cu 22 de puncte. Conform informațiilor noastre nu sunt probleme de lot în cele două tabere, ambii antrenori au la dispoziție întreg lotul.

Meciul se va disputa fără spectatori, decizia fiind luată de patronul echipei gazdă, Adrian Mititelu. Luând cunoștință de această hotărâre, Peluza Șepcile Roșii a emis un comunicat prin care își manifestă solitaritatea față de galeria adversă.

Redăm întregul comunicat:

Din păcate fotbalul românesc nu se mai joacă de mult numai pe teren și doar pentru suporteri. Interesele financiare lasă pete pe caractere, politicul umple de putregai sportul, respectul față de sportivi și suporteri sunt curate precum mocirla (vom reveni asupra acestui subiect).Peluza Șepcile Roșii a hotărât să nu facă demersurile necesare către federație astfel încât accesul nostru în stadion la meciul cu FCU de vineri 2 feb. de la ora 20:00, să fie permis, iar deplasarea la Craiova să aibă loc. Iubim “U”Cluj până la moarte și dincolo de ea! Suntem alături de Simbol la bine și mai ales la greu, însă nici măcar din dragoste pentru culori, nu acceptam să susținem Universitatea având parte de un avantaj nemeritat, fără să-i avem pe adversari în cealaltă peluză, atunci când absența nu este decizia lor!Peluza Șepcile Roșii și-a arătat sprijinul pentru cauza pentru care și FCU este sancționată, așa cum și “U”Cluj a fost prima lovită și sancționată abuziv în disputa iredentism vs “xenofobism”. Suntem Simbolul unor Inimi Românești! Pentru “U” și pentru România stăm demni și luăm atitudine împotriva oricăror acțiuni antiromânești și nu-i tolerăm pe aceia care desconsideră România și valorile ei! În contextul evenimentelor petrecute recent la Sf. Gheorghe, ținând cont de decizia clubului FCU de a nu permite accesul suporterilor pe stadion, am hotărât din solidaritate față de ceilalți suporteri, cărora le este îngrădit dreptul de a-și susține favoriții, că nu vrem să fim singurii alături de echipa pe care o iubesc. Așa cum pe teren confruntarea se desfașoară între două echipe, așa și spectacolul pe care suporterii îl fac, trebuie să aibă două tabere. Fotbalul fară suporteri nu își are sensul!Sportul în general, fotbalul în particular, există pentru că o mare masă de oameni le iubesc, respectă efortul sportivilor, își doresc să-și susțină favoriții și se identifică cu bucuriile și suferințele celor care iubesc aceleași culori și simboluri! Nu desconsiderați suporterii! Nu ignorați nevoia lor de a-și arăta dragostea pentru echipele iubite, nu-i alungați de lângă ce iubesc! Pentru că suferința lor va fi cauza suferințelor voastre!

Haide “U”! 🤍🖤” -Peluza Șepcile Roșii

Declarații înaintea jocului:

Ne așteaptă o partidă foarte dificilă, joc pe care îl vom disputa împotriva unui adversar foarte bun. Însă. băieții s-au pregătit bine și sper să obținem toate cele trei puncte. Avem o stare bună, iar de jocul de la Sepsi ce să spun. Așa a decis arbitrul…Nu e problemă, important e ca fotbaliștii să intre concentrați pe teren. Nu vorbesc de suporteri. Nu mă interesează. Pentru mine e important ca echipa să joace bine, iar apoi să vedem rezultatul. Nu am accidentați”. a declarat Nicolo Napoli citat de cotidianul Ediție Specială

(foto preluată -Ediție Specială )

Echipe probabile

Ne dorim ca fotbaliștii noștri să fie inspirați în meciul de azi, atât pe faza defensivă cât și ofensivă iar, la final, învingătorii să fie studenții clujeni !

NUMAI ”U”!

Posted by cristi_moise

Leave a Reply