Derby în capitală

Singurele echipe din Cluj și București care s-au întâlnit atât în perioada interbelică cât și după această perioadă și care mai există în prezent, Universitatea și Rapid se vor duela azi de la ora 20:30 în București. Meciul va fi televizat putând fi urmărit pe posturile: Digi Sport, Telekom și Look TV.

Confruntările dintre cele două echipe au o vechime de 87 de ani, iar competițiile în care s-au întâlnit sunt: Liga1, Liga2, Cupa României, Cupa Basarabia, Campionatul de război. Momente excepționale din istoria meciurilor directe:

  1. 26.11.1933 – primul meci din istoria meciurilor directe/ prima victorie pentru Universitatea (scor 2-0). Goluri Sepi II și Ploeșteanu.
  2. 08.12.1935- Universitatea se impune cu scorul de 5-0 -cea mai mare difernță la care a pierdut Rapidul-. Printre marcatori s-a aflat portarul Andrei Sepci fiind astfel primul portar al Universității care marchează într-un meci oficial.
  3. 01.12.1987- Câștigăm cu scorul de 3-1 iar Tim Câmpeanu realizează un senzațional hattrick în prima repriză (goluri în minutele 26,33,43).
  4. 20.03.1993- La Cluj, ”Șepcile roșii” umilesc Rapidul cu scorul de 5-0. Marius Popescu a marcat un gol în timp ce Marius Predatu a facut-o de 4 ori !!! De aici a luat naștere și celebrul: Marius Predatu vă bagă 4/ Vasile Jula …

În acest moment Rapid ocupă locul 12 cu 16 puncte în clasament. Din lotul bucureștean fac parte și doi jucători crescuți de Universitatea: Alex Dulca și Radu Crișan. Pentru confruntarea din această seară antrenorul Mihai Iosif nu va putea conta pe Rareș Lazăr suspendat.

Studenții au plecat de ieri, cu avionul și s-au cazat la Mogoșoaia. Invitat ieri la Digi Sport, Daniel Stanciu a mărturisit că lotul deplasat pentru meciul cu Rapid este același care a făcut deplasarea la Reșița iar antrenorul Costel Enache a rămas la Cluj pentru că doar azi (joi 19.11) va ieși din izolare.

Pentru a urca, din nou, între primele 6 echipe din clasament, este imperios necesar ca Universitatea să câștige jocul cu Rapid București. Un punct forte pentru noi ar fi forma extrem de slabă a bucureștenilor care au obținut în ultimele 5 meciuri 4 înfrângeri și doar o victorie.

HAIDE UNIVERSITATEA CLUJ !

Cifrele și curiozitățile meciurilor directe:

  1. Universitatea a marcat 120 de goluri în confruntările cu giuleștenii.
  2. Mihai Adam și Tim Câmpeanu sunt cu 7 goluri înscrise, cei mai redutabili golgeteri ai Universității din meciurile directe.
  3. Andrei Sepci, Dan Anca, Alpar Meszaros și Adrian Falub sunt singurii oameni din istoria clubului clujean, care au reușit performanța de a bate Rapidul atât ca jucători (cu gol marcat în meci) cât și ca antrenori principali !
  4. Dorin Goga este singurul fotbalist din actualul lot al Universității care a marcat în poarta Rapidului.
  5. Legenda giuleșteană Dan Coe, ”a marcat” pentru ”U” în 1966 la București. În minutul 75 al întâlnirii acesta și-a dat autogol, gazdele au câștigat cu scorul de 2-1.

Posted by cristi_moise

Leave a Reply