Derby în Banat

Universitatea Cluj revine mâine, într-un meci oficial, după o pauză de 19 zile calendaristice în care trebuia să joace cu Rapid București și Farul Constanța. CSM Reșița- Universitatea Cluj începe mâine de la ora 14:30 și va putea fi urmărit pe Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport.

Istoria meciurilor ”U” Cluj- CSM Reșița are o vechime de peste 80 de ani în care au avut loc 48 de meciuri oficiale. Dintre acestea, 24 de dispute au avut loc în LIGA 2 iar ”șepcile roșii” s-au impus în 15 meciuri, au pierdut de 8 ori iar un meci s-a terminat la egalitate.

CSM Reșița a câștigat ieri (joi), meciul din etapa 10, contra formației Concordia Chiajna. Singurul gol al meciului,q fost marcat de Cristian Danci. În acest moment CSM Reșița ocupă locul 16 în clasament.

Universitatea a plecat spre Banat, iar marea problemă o reprezintă pauza de la antrenamente a fotbaliștilor cauzată de multitudinea de infectări cu virusul SARS-COV 2, în timp ce reșițenii pot acuza oboseala datorită pauzei prea mici dintre meciuri – având o pauză mai mică de 48 de ore-.

Este de așteptat un meci antrenant în care bianconeri vor învinge rossoneri. HAIDE ”U” !

Curiozități:

  1. Janos Szekely este golgeterul Universității în meciurile directe din Liga 2.
  2. Dorin Goga și Victor Dican sunt singurii fotbaliști din actualul lot care au marcat în poarta lui CSM Reșița.
  3. Din lotul reșițean face parte Laurențiu Buș. În vara anului 2005 Laurențiu, pe atunci la Universitatea Cluj a marcat golul doi al șepcilor roșii. Scor final 2-0, meci disputat la Cluj.

Posted by cristi_moise

Leave a Reply