Comunicat- Adrian Falub

Prin intermediul site-ului nostru, Adrian Falub a dorit să transmită un comunicat pentru toți cei care iubesc Universitatea. Îi mulțumim pentru încrederea acordată !


Dragi ”U”-iști,

În legătură cu ultimele evenimente care s-au petrecut la ”U”, vreau și cred că este de datoria mea să îmi comunic punctul de vedere, într-un moment în care nota de plată trebuie împărțită de către toți cei care au stat la masă! Zic asta, pentru că văd că unii au plecat până la baie în momentul când a sosit nota de plată. 

1. Decizia de a pleca la Reșița vine după o perioadă în care am putut să văd cu ochii mei ce muncă grea și nobilă este aceea de a crește și forma jucători. După despărțirea de prima echipă am luat decizia de a ajuta după puterile mele Academia. Cred cu tărie că acolo e atât prezentul, cât și viitorul lui ”U”. 

2. Îmi asum consecințele ultimului mandat de antrenor principal. Ca să înțelegeți întregul context al desfășurării lui, ar trebui să cunoașteți și câteva lucruri pe care nu le-am zis până acum. În primul rând, nu am venit la ”U” pe postul de antrenor. Am venit pentru funcția de manager sportiv, urmând să asigur și un interimat pe banca tehnică până în momentul găsirii unui antrenor potrivit pentru proiectul nostru. Lucrurile au început să intre pe făgașul normal, atât din punct de vedere sportiv (victorie 4-0 contra Petrolului), cât și din punct de vedere administrativ. 

3. Problemele au apărut în momentul în care la ”U” a venit Daniel Stanciu. Am împărțit o funcție, cea de manager sportiv pe care doar el o avea în acte, iar viziunile noastre erau complet diferite. Din punctul meu de vedere, ”U” avea nevoie de un proces sănătos de creștere în etape, ponderea jucătorilor proveniți din academie să crească tot mai mult. Pentru Daniel, juniorii noștri nu au valoare și trebuie importați de la alte echipe. 

4. În aceste condiții, a fost imposibil să ajungem la un numitor comun privind antrenorul, care trebuia adus la ”U” pentru un proiect de lungă durată. Unul dintre antrenorii cu care vorbisem și pe care îl doream la ”U”, avea să îmi spună că a fost sunat de Stanciu. Acesta i-a pus în vedere că, dacă vrea la ”U”, trebuie să ,,fie aliat cu el pentru a-l înlătura pe Falub”. 

5. Nocivitatea lui Daniel Stanciu la ”U” se vede și acum, la mult timp după ce ,,a scăpat de Falub” și se va vedea până în momentul în care va reuși să aducă antrenorul lui.

6. Ieri (31.03) a plecat Radu Constantea, cu care am avut o relație profesională impecabilă și care e judecat de mulți pe nedrept. Radu e dedicat în totalitate lui ”U”, iar eșecul sportiv al clubului nu i se datorează. Am petrecut mulți ani la ”U” , ca jucător, apoi ca antrenor. Niciodată nu am prins stabilitatea financiară de azi. Am văzut destule din interior ca să pot afirma că liniștea financiară a clubului i se datorează doar lui Radu.

7. Pentru mine, momentul care a pus capac la toate a fost ziua în care câțiva suporteri au trecut peste orice limită a bunului simț! Nu aștept recunoștință din partea nimănui, deși aș avea suficiente motive să o fac. Cu amărăciune în suflet, constat că după aproape 300 meciuri ca jucător și peste 100 ca antrenor la acest club, am ajuns în situația ca familiei mele să-i fie frică din cauza unei înfrângeri în sport. Acest fapt este unul de netolerat !   

 Cu respect, Adrian Falub !!!

Posted by cristi_moise

2 comments

[…] Plecarea liberalului Radu Constantea din fruntea Universității Cluj l-a făcut pe fostul antrenor Adrian Falub să reacționeze și să aibă o poziție publică cu privire la ultimele evenimente petrecute la club. Acesta a făcut-o prin intermediul unui comunicat dat publicității de un site al suporterilor. […]

Leave a Reply