Astăzi de la ora 16:30 pe stadionul ”Iuliu Bodola” din Oradea, Universitatea Cluj are o întâlnire după o lungă perioadă de timp cu echipa Club Atletic Oradea. Meciul contează pentru turul IV al Cupei României.
De la Guga la Gugu. File de poveste.
Acest meci reprezintă cel mai vechi duel fotbalistic între două echipe din orașele Cluj respectiv Oradea. Acum 97 de ani, pe când căpitanul ”Șepcilor roșii” era legendarul Aurel Guga, Universitatea și CA Oradea au câștigat Campionatele districtuale din care au făcut parte iar în faza națională s-au confruntat într-o dublă manșă. În primul meci cele două echipe au remizat 0-0 -la Oradea- pentru ca, la Cluj, orădenii să se impună cu scorul de 3-0. Echipa Universității în acel meci a fost următoarea:
Lazar- P. Deutsch, Tarlea- Milivoi, Hațieganu, Rațiu- Deutsch Simi, Bonciucat, Giurgiu, Guga, Feldman |
Peste ani, echipa Club Atletic Oradea, a fost prima echipă de Divizia A (Liga 1) care a venit la Cluj. Acest lucru se întâmpla la data de 25 septembrie 1932 iar Universitatea a pierdut (scor 1-2). Marcator pentru ”studenți” a fost Grațian Sepi. Antrenorul Adalbert Kovacs folosit pe următorii fotbaliști:
Sepci-Sfera, Iancovici, David, Ghilezan, Ștefănescu, Matei, Stanoeff, Sepi II, Ploeșteanu, Surlașiu |

Per total cele două team-uri s-au întâlnit în 25 de meciuri oficiale. Bilanțul este unul favorabil echipei CA Oradea care a obținut 13 vicorii, 6 meciuri au revenit ”Șepcilor Roșii” iar alte 6 dispute s-au încheiat la egalitate. Golaveraj 42- 23 pentru orădeni.
Cu 3 goluri marcate, Silviu Avram este golgeterul ”studenților” în meciurile directe cu CA Oradea.

Campioană în două țări.
CA Oradea s-a înființat în anul 1910 iar până în 1963 când a fost desființată de comuniști a fost campioană atît în România cât și în Ungaria (1943-1944). De asemeneaa în anul 1956 a cîștigat Cupa României sub titulatura de Progresul. În decursul timpului Club Atletic a mai purtat numele NAC, ICO.

La 22 decembrie 2016 a fost înființată Asociația CAO 1910, iar la 17 martie 2017 asociația și-a schimbat statutul în asociație sportivă: Asociația Clubul Sportiv CAO 1910, marcând astfel reîntoarcerea echipei alb-verde. În vara anului 2017 echipa și-a început drumul din Liga V.
sursă WikiPedia
Universitatea mare favorită în meciul cu CAO
Momentan echipa din Oradea evoluează în Liga 3, iar după două etape are 4 puncte și ocupă locul 5 în clasament. Până să ajungă în turul IV, CA Oradea a trecut până în această fază de Foresta Tileagd (5-0) și de SCM Zalău (1-0), iar „studenții” au eliminat-o pe Sănătatea Cluj (4-0).
Lotul condus de Erik Lincar a plecat de ieri spre Oradea. Au făcut deplasarea următorii fotbaliști: Andrei Gorcea, George Micle, Rareș Uțiu, Carol Taub, Florinel Mitrea, Alarcon Roberto, Tudor Vomir, Costinel Gugu, Cristian Balgiu, Florian Haită, Marius Ciobanu, Daniel Novac, Rareș Scocâlcă, Andrei Blejdea, Vlad Moraru, Hora Ribeiro, Darius Deac, Dragoș Tescan, Albert Voinea, Alexandru Boiciuc.
Patru fotbaliști așteaptă primul meci în alb-negru
La Universitatea Cluj pot debuta azi pentru echipa mare, juniorii: Rareș Uțiu, Rareș Scocîlcă, Darius Deac dar și ibericul Alarcon Roberto despre care site-ul nostru a scris că se antrenează de ceva vreme cu echipa.
Erik Lincar nu îi are la dispoziție pentru partida cu CAO pe: Victor Dican, Albert Hofman convocați la echipele naționale, Alexandru Gîț și Vaentin Alexandru (probleme medicale).




HAIDE UNIVERSITATEA !