Au debutat împreună se retrag împreună. Mulțumim Octavian Abrudan și Gabriel Giurgiu

Cristian Moise

  Mâine, 12.07.2019 pe stadionul Cluj Arena va fi meciul centenar cu echipa PAOK Salonic, campioana Greciei, partidă de gală ce marchează anul centenar al clubului nostru iubit. Pe lângă alte surprize pregătite de club, suporterii îi vor putea vedea pe doi dintre fotbaliștii care au scris istorie în ultimii 20 de ani, la meciul lor de retragere. Octavian Abrudan și Gabriel Giurgiu sunt clujeni, au învațat tainele fotbalului la Universitatea, făcând parte din generații de exceptie ale centrului de copii și juniori.

   Ambii fotbaliști au debutat în acelasi meci, la data de 29.04.2000. Acel meci s-a disputat în cadrul etapei a-XXX-a din Divizia B, la Mediaș si a fost câștigat de Gaz Metan cu scorul de 6-0. Antrenorul Mircea Cojocaru a promovat în acel meci și alti copii de la centrul de juniori – Radu Tuță și Horea Turbuțan. 

   Coincidențele dintre cei doi nu se opresc aici. În vara anului 2016, când am început noul proiect, au fost printre primii care au spus prezent. Alături de alți doi fotbalisti consacrați, Alex Păcurar si Dorin Goga, au demonstrat iubire pentru “U”. Au renunțat la contracte tentante din Liga 1, punând umărul la două promovări consecutive până în Liga a II-a.  

   Deciziile de retragere au fost luate  pe parcursul sezonului trecut, lucru mărturisit azi în discuțiile telefonice pe care le-am avut. Octavian Abrudan a reușit să evolueze și in Liga I pentru U, totalizând peste 200 de meciuri în toate competițiile. Marele regret al lui Gabi ramâne însă faptul că nu a prins măcar un meci de primă ligă în tricoul Universității deși are peste 230 de meciuri în tricoul “Sepcilor Rosii”. Prin intermediul site-ului nostru, avem de la fiecare un mesaj pentru toată suflarea “U”-istă.

Octavian Abrudan: “Să ne bucurăm cu toții de acest meci aniversar. Universitatea a reușit să atingă această bornă frumoasă, a celor o sută de ani, datorită suporterilor. Ei au reușit să transmită dragostea pentru “U” generației următoare.”

Gabriel Giurgiu: “Le mulțumesc suporterilor că au fost alături de echipă. Îmi doresc ca ei să rămână și pe viitor lăngă “U”. La finalul următorului sezon, îmi doresc sa ne bucurăm împreună de promovare.”

E important să fim alături de echipa noastră de suflet, atât în vremuri bune sau mai puțin bune. Să apreciem faptul că Octavian Abrudan și Gabriel Giurgiu au dat dovadă de fidelitate, onoare și resprect, în momente mai puțin fericite. Să fim optimiști, dragi Uiști, cu siguranță soarele va răsări și pe strada noastră, așa cum s-a mai întâmplat și în alte vremuri de răstriște al dragului nostru ‘U’!

NE VEDEM PE STADION !

HAIDE “U” !

Posted by cristi_moise

Leave a Reply