Al-30-lea obstacol pentru Adrian Falub. Universitatea Cluj- FCSB -avancronica statistică-

Cristian Moise

      Geneză comunistă pentru cea mai detestată echipă din țară         

ASA București a fost fondat de către Armata în anul 1947, și pe atunci echipa nu avea nicio stemă oficială.

Cum comuniștii au preluat complet controlul în țară pe 30 decembrie 1947, Armata Regală a fost transformată în Armata Poporului, și în mod automat și ASA. Puternic susținută din spate de regimul comunist, ASA a fost împinsă direct spre prima divizie, prin excluderea unei echipe de tradiție, Carmen București

În urma Revoluției române din 1989, Armata a decis să rupă orice legătură cu defunctul regim comunist. După anul 2000, clubul este preluat de Gigi Becali. În 2011, a fost acționat în instanță de către CSA Steaua, cerându-se anularea logotipului înregistrat de Becali. După mai multe decizii contradictorii, cea finală, a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) a dat dreptate clubului armatei, anulând marca. Astfel fosta Steaua a devenit FCSB  abreviere de la cunoscutul dicton Fă Ce Spune Becali.

        Istoria meciurilor directe

  În decursul timpului, cele două echipe s-au întâlnit în 107 partide. Dintre aceste meciuri, un meci a fost în Cupa Ligii, 10 în Cupa Romăniei iar restul în prima divizie. 104 goluri este numărul golurilor marcate de Universitatea în aceste meciuri. Din cele 10 meciuri disputate în Cupa României, două au reprezentat finale, alte două meciuri în semifinale. De rememorat meciul de Cupă din sezonul 2004-2005 când Universitatea elimina Steaua cu scorul de 1-0 tocmai în anul când echipa noastră împlinea 85 de ani. Golul a fost marcat de Janos Székely în chiar minutul 85. 

        Adrian Falub invincibil la Cluj Napoca

     Adrian Falub se află la al-IV-lea mandat în calitate de oficial al clubului pe care îl iubește. Dacă în primele trei perioade, a ocupat postul de antrenor principal, de această dată, a pus condiția de a avea putere sporită. Așa a fost numit ca manager sportiv. Rezultatele, chiar dacă invizibile pentru marea masă de suporteri, ele sunt de necontestat. Astfel, pe teren propriu, Adrian Falub a condus echipa în 53 de meciuri. Bilanțul este unul excelent: 35 de victorii, 14 meciuri egale și doar 4 înfrângeri. Golaverajul este de 106 goluri marcate- 36 goluri primite. Mai mult decât atât, la Cluj Napoca, suntem INVINCIBILI de 29 de meciuri cu Falub la timonă. Tot statistic vorbind în 28 de meciuri din cele 53 echipa nu a primit gol.

     Pentru toate aceste lucruri și multe altele trebuie să fim alături de echipă.

HAIDE “U” !!!

PS. Singurul fotbalist, din actualul lot, care a marcat într-un meci cu FCSB din postura de fotbalist al lui U, este DORIN GOGA.

PS1. Cu Adrian Falub, pe bancă am realizat ultima mare performanță din istoria clubului. Am jucat finala Cupei Romăniei, în sezonul 2015-2016, pierdută în fața echipei FCSB după ce în semifinale am eliminat echipa aflată pe una din cele 1907 străzi.                                                                                            sursă wikipedia pentru preluarea datelor referitoare la istoria FCSB

Posted by cristi_moise

Leave a Reply