Trei puncte pentru podium

Astăzi de la ora 15:30, Universiatea are o șansă imensă de a urca pe podium. Victoria este cuvântul de ordine pentru ”Șepcile Roșii” care au luat drumul Maramureșului fără capitanul Luchin (suspendat) dar cu o mare dorință de a prinde un loc de play-off. Meciul se va disputa pe arena din comuna Recea fiind televizat de posturile sportive: Digi, Telekom și Look.

Istoria echipei Comuna Recea

Culori: roșu-alb-albastru

Echipa a fost fondată în 2013 și a promovat în Liga a III-a la sfârșitul sezonului 2014–15, după un play-off de promovare împotriva Voinței Cetate, câștigătoare a seriei județului Bistrița-Năsăud. După o dispută în două manșe, Recea a câștigat cu 5–4 și a promovat, pentru prima dată în istoria sa, în Liga III. Chiar dacă a fost fondat în anul 2013, pe logo-ul clubului apare anul 2015, ca an al înființării, acesta fiind anul în care clubul a fost reorganizat legal și și-a schimbat numele, din AS Comuna Recea, în ACSF Comuna Recea.

sursa: Wikipedia

În prezent în lotul pregătit de Florin Fabian sunt 3 fotbaliști împrumutați de la Universitatea: Adrian Micaș, Alin Văsălie și Marius Coman. Pe lângă aceștia, din lotul maramureșenilor mai fac parte: Marius Potcoavă, Alexandru Oltean și Adrian Balha, toți trei provin, de la Centrul de Copii și Juniori al Universității Cluj.

Meciuri directe. Istorie

Din 2017 -de la prima întânire-până în prezent Universitatea și Comuna Recea s-au întâlnit în 3 meciuri oficiale, toate au fost câștigate de ”studenții” clujeni. Dintre acestea unul a fost în Cupa României iar celelalte două în Liga 3.

Golaverajul general este 10-2 pentru ”U” iar golgeterul nostru în meciurile directe este Octavian Ursu care a reușit performanța de a marca în toate întâlnirile directe un total de 4 goluri.

”U” Cluj vs Comuna Recea

Comuna Recea a reușit în primele meciuri oficiale din 2021, două rezultate de egalitate, 0-0 la Recea împotriva echipei Concordia Chiajna și 1-1, în deplasarea de la CS Mioveni. Echipa din Maramureș ocupă locul 16 în clasament cu același număr de puncte acumulate iar valoarea lotului, conform transfermarkt este 2,45 mil EU.

Universitatea Cluj vine după înfrângerea dramatică din Cupa României, iar obiectivul imediat al echipei este calificarea în play-offul ligii secunde. În confruntarea de azi, ”U” este favorită pentru adjudecarea victoriei, care ar urca echipa clujeană pe podium. Sergio Ribeiro & co au plecat de ieri, spre Baia Mare.

Lotul convocat de Costel Enache pentru acest meci este următorul: Vlad Muțiu, Andrei Gorcea, Ionuț Ilieș, Rareș Sburlea, Laurențiu Rus, Victor Dican, Andrei Răuță, Tudor Telcean, Carol Taub, Donaldo Acka, Ioan Filip, Alexandru Negrean, Cătălin Ștefănescu, Idan Golan, Hora Ribeiro, Cosmin Meșter, Nicolae Pârvulescu, Alexandru Pop, Cristian Gavra, Chuca Ogbu.

Echipe probabile:

Recea: Railean- Oița, Ispas, Potcoavă, Mendoza- Burdeț, Micaș, Akhmatov, Lung, Fica- Batin. Antrenor Florin Fabian.

Absenți: Marius Coman, Alin Văsălie (ambii împrumutați de la Universitatea fără drept de joc în meciurile directe)

”U”: Muțiu- Ilieș, Răuță, Dican, Telcean, Taub- Acka, Filip- Pârvulescu, Ogbu, Ribeiro. Antrenor Costel Enache

HAIDE UNIVERSITATEA !

Posted by cristi_moise

1 comment

Salut,
Informatia despre dreptul de joc al lui Coman si Vasalie poate fi sustinuta cu documente? In caz afirmativ, cred ca trebuia sa fi aflat deja despre o contestatie oficiala…

Leave a Reply