Test greu pentru ”studenți” în Crâng

Mâine la Buzău, Universitatea înfruntă, în cadrul etapei a-II-a, echipa din localitate. Meciul va începe la ora 12:00 și va putea fi văzut în direct la Digi Sport 1.

Prima confruntare între cele două echipe datează din sezonul 1979-1980 (Liga 1) când la data de 27 octombrie, la Cluj Universitatea s-a impus cu scorul de 3-1. Pentru ”studenți” au marcat atunci Batacliu și Tim Câmpeanu (2 goluri). În total s-au desfășurat 12 meciuri directe dintre care: 8 au avut loc pe prima scenă, 3 în liga secundă și un meci în Cupa României.

34 de ani de la ultima victorie

În două din cele 3 victorii -în meciurile directe- pe banca tehnică a stat Remus Vlad. Ca o curiozitate, după revoluție, deși s-au jucat 6 meciuri directe, Universitatea nu a reușit să-i învingă pe buzoieni. Cu două goluri marcate Tim Câmpeanu și Nemanja Jovanovic sunt golgeterii noștri.

Totul pentru victorie

Valoarea celor două echipe conform site-ului de specialitate transfermarkt.com este 3.36 mil. EU pentru Universitatea respectiv 2,5 mil pentru buzoieni.

Cristi Pustai este fără îndoială cel mai experimentat antrenor din Liga 2, iar probabil acesta este atuul principal al celor din Buzău pentru meciul de mâine. În lotul lor nu există nici un fost component al Șepcilor Roșii dar regasim mulți fotbaliști cu ștate vechi în Liga 1: Alexandru Munteanu, Ciprian Petre și Sebastian Ghinga. Ultimul amintt nu va juca mâine deoarece a încasat un cartonaș roșu în prima etapă.

Fotbaliștii pregătiți de Erik Lincar au ajuns în această după-amiază la București. Față de lotul cu care a fost abordat meciul trecut, doar Vali Alexandru (accidentat) lipsește în locul său a fost inclus Dragoș Tescan. Cristian Balgiu este fotbalistul nostru care în ultimul sezon a fost un om de bază în angrenajul Gloriei Buzău fiind considerat de Ilie Stan (fostul antrenor al Buzaului) drept cel mai valoros mijlocaș.

Ne dorim ca Universitatea să confirme forma sportivă și jocul prestat în meciul cu Poli iar singura dorință este o nouă victorie în campionat.

SĂ SPARGEM GHINIONUL DE DUPĂ REVOLUȚIE !!!

HAI BAIEȚII !!! HAIDE UNIVERSITATEA !!!