Vasile Vidican

Informatii generale:

  • Data nasterii: 29/05/1958
  • Locul nasterii: Gherla
  • Judet: Cluj
  • Tara: România
  • Vasile Vidican si-a facut junioratul la Someșul Gherla

  • 4 sezoane jucate la Universitatea

  • Echipe la care a mai evoluat: ***, Industria Sârmei Câmpia Turzii.

Statistici meciuri si goluri pentru U:

Competitie Meciuri Goluri
Liga 1 22 1
Liga 2 59 25
Cupa Romaniei 2 1
Total 83 27

A început fotbalul la Someșul Gherla (Camp. Județean), după numai 6 etape este promovat la C.I.L. Gherla (div. C) iar din anul 1977 este transferat definitiv la Universitatea Cluj.

În vara anului 1977, Vasile Vidican are parte de un debut fabulos, la Universitatea și reușește să marcheze în chiar primul minut de la debut. Acest lucru s-a petrecut în meciul din deplasare de la Chimica Târnăveni când Vasile a marcat ambele goluri în victoria cu scorul de 2-1. De altfel pentru atacantul Vidican acest prim sezon a rămas și cel de referință pentru că a totalizat 16 goluri până la finalul stagiunii. Un meci incredibil a fost victoria Universității cu 8-0 în compania echipei Avântul Reghin în care Vasile Vidican a marcat de 4 ori.

Vidican

În campionatul 1978-1979, golurile sale au contribuit pentru obținerea victoriilor cu următoarele echipe: Minerul Moldova Nouă, I.S.C.T., Minerul Cavnic, CIL Sighet, Minerul Anina, Aurul Brad, Gloria Bistrița și Mureșul Deva care ”au împins” pe Universitatea, în Divizia A. Urm[torul sezon, 1979-1980 nu este unul reușit, Vasile evoluează în doar 13 meciuri iar singurul gol pe care îl marchează este egalul din deplasare, 2- 2 de la Galați cu Dunărea. În vara anului 1980 este împrumutat pentru un sezon la ***.

Universitatea – CSM Reșița (Vidican în acțiune)

Revine în stagiunea 1981-1982, dar nu reușește să se impună, mai mereu rezerva lui Tim Câmpeanu, Țiglariu sau Suciu, părăsește Universitatea și pleacă în 1982 la I.S.C.T. Ultimul meci a fost în deplasarea de la Olt Scornicești, pierdută de ”U” cu scorul de 3-0.

Moise Cristian

Bibliografie:

Agora U (Gheorghe I. Bodea)

cercetare personală (din presa vremii)