Septimiu Câmpeanu (II)

Informatii generale:

 • Porecla: Tim
 • Data nasterii: 12/07/1957
 • Locul nasterii: Cluj Napoca
 • Judet: Cluj
 • Tara: România
 • Inaltimea: 1.79 m
 • Septimiu Câmpeanu (II) si-a facut junioratul la Universitatea Cluj

 • Data debutului la Universitatea: 17/08/1974

 • 12 sezoane jucate la Universitatea


 • 9 ori golgheterul echipei.
 • Echipe la care a mai evoluat: Steaua București

Statistici meciuri si goluri pentru U:

Competitie Meciuri Goluri
Liga 1 220 96
Liga 2 126 52
Total 346 148

Statistici meciuri si goluri in echipa nationala România :

Competitie Meciuri Goluri
Echipa nationala in calitate de jucator Univesitatea 4 1
Echipa nationala 4 1
Total 8 2

Fiind nepotul deja legendarului Remus Câmpeanu, Septimiu s-a legitimat în 1970 la Universitatea Cluj -Napoca, trecând, pas cu pas, pe la toate grupele de copii și juniori a echipei.

Primul meci, de debut în Divizia A, este la București în anul 1974, în meciul pierdut (2-4) cu Steaua București . Cuplul de antrenori Silviu Avram & Vasile Băluțiu a trimis următoarea echipă: Lăzăreanu- Poraczky, Pecks, Vasiliu, Căpusan (’75 Furnea)- Anca, Hurloi, Câmpeanu II- Batacliu, Uifăleanu (’46 Coca), Barbu. De remarcat că în acest meci portarul Lăzăreanu a scăpat mingea în poartă (foarte ușor), primind nota 4 !

În perioada 1974-1981 a fost titular incontestabil în echipa studențească, câștigându-și aprecierea publicului datorită talentului rar întâlnit, dar și a caracterului său frumos. Sezonul 1979- 1980 reprezintă un campionat prolific pentru Tim, în care marchează 24 de goluri, devenind astfel golgeterul României.

În 1982 s-a transferat la Steaua București, dar după numai doi ani revine la echipa pe care o iubește, Universitatea Cluj, ajutând-o prin cele 11 goluri marcate să revină în Divizia A. Ultimele trei sezoane la ”Șepcile Roșii” reprezintă pentru Septimiu Câmpeanu o perioadă fastă, în care mai înscrie inca 35 de goluri pentru Universitatea, rămânând astfel pentru totdeauna în inimile celor care poartă în suflet simbolul ”U”.

Fotbalist complet , cu un bogat registru tehnico-tactic. În prima divizie a adunat 194 de meciuri și a marcat 81 de goluri. Are 3 selecționări la echipa națională.

Activitate profesională. Viața personală

Absolvent al Facultății de Geologie. Din motive personale, a părăsit România, imediat după terminarea sezonului 1987-1988, stabilindu-se în Germania.

Despre Tim…

”Tim a fost unul din marile talente pe care le-a dat pământul românesc și cu siguranță a fost cel mai fair-play fotbalist pe care l-am cunoscut. Sunt mândru și bucuros pentru faptul că am fost coleg cu el.”

Vasile Dobrău

Moise Cristian

Bibliografie:

Fotbal de la A la Z (Mihai Ionescu, Mircea Tudoran)

Agora U (Gheorghe I. Bodea)

cercetare personală (din presa vremii)