Grigore Boca

Informatii generale:

  • Data nasterii: 24/05/1955
  • Locul nasterii: Teiuș
  • Judet: Alba
  • Tara: România
  • Grigore Boca si-a facut junioratul la CFR Teiuș

  • Data debutului la Universitatea: 20/11/1979

  • 3 sezoane jucate la Universitatea

Statistici meciuri si goluri pentru U:

Competitie Meciuri Goluri
Liga 1 75 9
Cupa Romaniei 5 1
Total 80 10

Grigore Boca a venit la Universitatea în anul 1979 de la CFR Teiuș (din campionatul județean). Primul joc pentru studenții clujeni a fost în meciul de acasă cu Olimpia Satu Mare câștigat cu scorul de 2-0. Cel mai important moment al sezonului a fost, pentru Grigore Boca, golul vicotoriei (scor 1-0) marcat în poarta celor de la Olt Scornicești.

Grigore Boca alături de Vasile Dobrău

În următoarele două sezoane este un titular ”de drept” al echipei pentru care evoluează în 59 de meciuri. Cu toate că la finalul sezonului 1981-1982 Universitatea a retrogradat, Grigore Boca a avut evoluții bune, fiind după Tim Câmpeanu al doilea marcator al echipei cu 6 goluri (la egalitate cu Alexandru Suciu). ”Dubla” de la Cluj, reușită în poarta celor de la UT Arad, din turul campionatului va rămâne cu siguranță de neuitat în memoria suporterilor prezenți la acel meci.

Activitate profesională

Grigore Boca a antrenat în mai multe perioade grupe de copii sau de juniori ai Universității Cluj dar a fost și antrenor principal al echipei pentru 3 meciuri în 1999.

Grigore Boca (antrenor)

Despre Grigore Boca…

”Talent de excepție înzestrat cu calități fizice potrivite pentru fotbal, tehnicitate excelentă, a crescut rapid tactic și a debutat îm Divizia A la București într-un meci cu Steaua televizatși terminat 1-1. A mai jucat la Jiul, cfr, Armătura Zalău, dar s-a risipit. “

dr. Constantin Rădulescu

Moise Cristian

Bibliografie:

O viață închinată fotbalului (Constantin Rădulescu)

Agora U (Gheorghe I. Bodea)

cercetare presonală (din presa vremii)