Dorin Barbu s-a născut în comuna Vîrtopu, județul Dolj, în anul 1946 iar la Universitatea a ajuns la începutul anului 1966. Debutul său în echipa de seniori, a fost meciul de cupă de la Dunărea Calafat, când a intrat pe parcursul jocului în locul lui Szoke, la final studenții s-au impus cu scorul 4-0. În deplasarea de la CSMS Iași, din 15 mai 1966 a marcat primul gol al întâlnirii (dar și pentru ”U”), meciul terminându-se la egalitate 3-3. La vârsta de 19 ani să joci la Universitatea, care tocmai ce jucase cu Atletico Madrid în Cupa Cupelor și era deținătoarea Cupei României, alături de fotbaliști celebri precum Ivansuc, Adam și Georgescu a fost un mare priviligiu pentru tânărul Dorin Barbu.

Barbu și-a valorificat în foarte multe meciuri viteza debordantă pentru a marca goluri sau pentru destabilizarea defensivelor adverse. În sezonul 1966-1967 reușește să marcheze în 3 meciuri consecutive: 1) golul doi al deplasării de la CSMS Iași, scor 2-2, 2) primul gol al victoriei de acasă cu Dinamo Pitești, final 2-0, 3) golul Universității de la Cluj în disputa cu UT Arad. De neuitat ”dubla” de la Arad cu Vagonul când studenții clujeni au câștigat scor 2-1, în sezonul 1968-1969. În sezonul următorul, golul marcat de Dorin Barbu aduce victoria în meciul cu Dinamo de la Cluj, scor 1-0, pentru ca în același an să marcheze golul doi al Universității în victoria contra Stelei, 2-0 tot de la Cluj.

Extremă neobosită a atacului, clujean, Dorin Barbu a contribuit și la clasarea Universității pe locul 3 în sezonul 1971-1972, evoluând de asemenea și ăn dubla manșă cu bulgarii de la Levski Sofia din Cupa Uefa.

Ultimul meci la Universitatea, este în data de 20 iunie 1976, când în deplasarea de la Olimpia Satu Mare ”studenții” clujeni, cu Dorin Barbu integralist cedează cu scorul de 2-0. De la Cluj pleacă la Armătura Zalău unde va juca începând cu sezonu 1977-1978.

Activitate profesională
Absolvent al Facultății de Drept din Cluj Napoca, Dorin Barbu locuiește în Cluj Napoca și a fost jurist de carieră.
Moise Cristian
Bibliografie:
manuscris U 1979 (Ștefan Sumurducan)
Agora U (Gheorghe I. Bodea)
cercetare personală (din presa vremii)