Constantin Răduță

Informatii generale:

  • Tara: România

  • 3 sezoane jucate la Universitatea

Statistici meciuri si goluri pentru U:

Competitie Meciuri Goluri
Liga 1 21 5
Liga 2 38 4
Cupa Romaniei 2 1
Total 61 10

Venit la Universitatea la începutul sezonului 1977-1978 de la Șoimii Sibiu, Constantin Răduță s-a impus în primul ”11” încă de la început, astel a evoluat în 21 de meciuri în care a marcat 3 goluri. Golurile sale au venit în victoriile cu Cfr Timișoara, Avântul Reghin și Victoria Carei. În următorul sezon Răduță joacă 17 meciuri pentru Universitatea care promovează în primul eșalon.

Constantin Răduță

Sezonul 1979-1980 reprezintă ultimul pentru Constantin Răduță la ”U”. Marchează la debutul în divizia A deși a intrat, pe parcursul meciului câștigat 3-0 cu echipa SC Bacău. Între etapele 16-18, Constantin Răduță se află din nou, pe lista marcatorilor, în care Universitatea obține o victorie 2-0 cu Olimpia Satu Mare, un meci se termină la egalitate, 2- 2 cu Dunărea Galați iar pe ultimul îl pierde 1- 3 cu echipa SC Bacău. Ultimul meci a fost în fața proprilor suporteri, în 3 mai 1980 când Universitatea s-a impus cu scorul de 3-1 în fața echipei FC Baia Mare.

Activitate profesională

A fost pentru o scurtă perioadă la începutul anilor ’90 antrenor principal al echipei Universitatea Cluj. În anul 2014 a fost numit directorul Sălii Polivalente din Cluj pentru ca ulterior să ocupe funcția de administrator al Parcului Sportiv Iuliu Hațieganu.

Moise Cristian

Bibliografie:

Agora U (Gheorghe I. Bodea)

cercetare personală (din presa vremii)