Aurel Moș

Informatii generale:

  • Data nasterii: 06/04/1953
  • Locul nasterii: Turda
  • Judet: Cluj
  • Tara: România
  • Aurel Moș si-a facut junioratul la Arieșul Turda

  • 5 sezoane jucate la Universitatea

Statistici meciuri si goluri pentru U:

Competitie Meciuri Goluri
Liga 1 75 1
Liga 2 63 1
Cupa Romaniei 3 0
Total 141 2

Născut în anul 1953, Aurel Moș a început fotbalul la Arieșul Turda în 1967 pentru care a debutat la echipa de seniori la 17 ani, sezonul 1970-1971.

Venit de la Arieșul Turda, Aurel Moș și-a făcut debutul la Universitatea odată cu startul sezonului 1977-1978, atunci când Universitatea a câștigat, 2-1 pe terenul echipei Chimica Târnăveni, au urmat alte 28 de meciuri, în care Aurel reușește și un gol ăn meciul de la Cluj cu Minerul Lupeni iar în final Universitatea ocupă locul 3. Următorul sezon s-a dovedit unul mult mai bun, cu Aurel Moș integralist în meciurile de campionat, Universitatea câștigă seria din care a făcut parte și în același timp promovarea în divizia A.

Pentru Aurel Moș urmează trei sezoane alături de Universitatea în divizia A, unde este folosit în majoritatea meciurilor de campionat. În stagiunea 1981-1982, Moș reușește să marcheze singurul său gol în prima divizie, în egalul ,(1-1) de la Corvinul, care din păcate nu a fost de ajuns, pentru că echipa retrogradează în divizia B. Ultimul meci pentru Universitatea a fost cel de la Cluj, în care ”șepcile roșii” au câștigat scor 3-1 partida cu Progresul București.

De la Universitatea s-a transferat la Gaz Metan Mediaș. În decursul carierei de fotbalist a evoluat ca fundaș atât de bandă dar cel mai mult în zona centrală a defensivei.

Activitate profesională

A absolvit Facultatea de Științe Economice din Cluj Napoca.

Moise Cristian

Bibliografie:

Agora U (Gheorghe I. Bodea)

cercetare personală (din presa vremii)